Berisuas project op vakbeurs INFOPOL (21-23 april 2015)

Berisuas project op vakbeurs INFOPOL (21-23 april 2015)

3i stand

Tijdens INFOPOL, de vakbeurs voor de uitrusting van politie-, bewakings- en veiligheidsdiensten, zal het EU project BERISUAS zich presenteren.

BERISUAS staat voor “BEtter Response and Improved Safety through UAS”. Hierbij staat UAS voor Unmanned Aircraft System. Op 22 april wordt ook het INFOPOL-congres “Drones vandaag en Morgen” georganiseerd. Tijdens het congres zullen de resultaten van de 1e fase van het project gepresenteerd worden en zal tevens in de demo ruimte het 3i mobiele grondstation en de drone worden getoond en toegelicht door de project partners.

Maar liefst zestien partners uit Engeland, Frankrijk, België en Nederland hebben het afgelopen jaar samengewerkt om de veiligheid van de Noordzee en het kanaalgebied te vergroten door de inzet van onbemande luchtvaartuigen, ook wel UAS of drones genoemd. De gemeente  Woensdrecht en Aviolanda zijn geassocieerd partner van dit internationale consortium. Het EU project BERISUAS heeft de publicatie “MIRG en UAV een perfect team” opgeleverd. Deze publicatie kan worden gedownload via de website van het Intereg 2Zeeen programma. Hier vindt u de Nederlandse publicatie:
http://s3.amazonaws.com/2seas-us/page_ext_attachments/1752/Berisuas_Publication_NL.pdf

De vakbeurs INFOPOL (INnovatief FOrum voor POLitie-, bewakings- en veiligheidsdiensten) vindt plaats in Kortrijk van 21 t/m 23 april en is gratis voor de professionele bezoeker. (meer informatie bij www.infopol.be)

 

Share this via