ACRATS Training Services: hét trainingscentrum voor fabricage en reparatie van composietdelen

ACRATS Training Services: hét trainingscentrum voor fabricage en reparatie van composietdelen

Acht leerplekken, elk voorzien van perslucht- en vacuümaansluiting en eigen gereedschappen. Een aparte ruimte voor verspaningswerkzaamheden. Een oven, een vezelkast, een chemiekast en geavanceerd apparatuur (hot bonder) die nodig zijn voor dit specialistische werk. Alles net zoals in de praktijk. Kortom, de locatie voor composietreparatietrainingen op het businesspark Aviolanda in Woensdrecht is tiptop in orde. Rick van Opdorp van ACRATS: “wij leren cursisten reparaties uitvoeren zoals deze in de praktijk ook voorkomen.”

ACRATS is het geesteskind van Edwin Smarius en Rick van Opdorp. Twee bevlogen technici die alles afweten van onderhoud aan vliegtuigen en het repareren van composietmaterialen. Vliegtuigbouwers gebruiken deze vezelversterkte kunststoffen steeds vaker bij het bouwen van de nieuwste modellen vliegtuigen. Ook in andere sectoren zoals in de automobielindustrie neemt het gebruik van composietmaterialen sterk toe. Hierdoor neemt ook de vraag naar onderhoudstechnici met verstand van composietmaterialen toe. Reden voor Van Opdorp en Smarius om opleidingen composiet fabricage en reparatie aan te bieden.

Specialisme
ACRATS is gespecialiseerd in opzetten en verzorgen van opleidingen en trainingen op het gebied van fabricage en reparatie van composietdelen. Daarnaast verzorgt ACRATS ook opleidingen en trainingen op het gebied van overige lichtgewicht constructies zoals aluminium plaatwerk, sealing compounds en corrosiebeheersing. “Door praktijkopdrachten te koppelen aan de werkpraktijk, wordt een optimale leeromgeving gecreëerd. Daarnaast worden ook meteen de nodige vaardigheden en competenties bijgebracht, wat de professional nóg waardevoller maakt in zijn dagelijkse werkzaamheden” aldus Van Opdorp.

Meer informatie is te vinden op de website van ACRATS: www.acrats-training.com

Share this via