Aerojobs, de banen- en opleidingsbeurs voor vliegtuigtechniek, komt naar Amts

Aerojobs, de banen- en opleidingsbeurs voor vliegtuigtechniek, komt naar Amts

Aerojobs, dé banen- en opleidingsbeurs voor vliegtuigtechniek vindt dit jaar weer plaats in Nederland; in de hangar van de Aircraft Maintenance & Training School in Hoogerheide op donderdag 24 maart. Deze unieke beurs brengt aankomende leerlingen Vliegtuigtechniek, huidige studenten, werkzoekenden en professionals samen met 23 gespecialiseerde MRO-bedrijven (Maintenance Repair & Overhaul) uit Nederland en Vlaanderen.
 
Om de groei in de luchtvaart en het uitstromende personeel (dat met pensioen gaat) op te kunnen vangen, zijn er in Europa in de komende twintig jaar zo’n 111.000 nieuwe technici nodig. Er is behoefte aan een instroom van jonge en frisse talenten met nieuwe ideeën. Daarom is AM&TS the place to be op 24 maart voor iedereen die op zoek is naar meer informatie over de mbo opleiding Vliegtuigtechniek en de mogelijkheden daarna, maar ook voor werkzoekenden of studenten op zoek naar een baan in de luchtvaart technische sector.  

Instroom van toekomstig technisch talent

Het verbeteren en ondersteunen van de instroom van toekomstig technisch talent naar de opleiding Vliegtuigtechniek en het beter aansluiten van studenten en werkzoekende vliegtuigtechnici naar de vele beschikbare banen in de MRO-sector is één van de speerpunten van AM&TS. Aerojobs, dat in 2019 al eens eerder succesvol werd georganiseerd in Nederland en Vlaanderen, is daarbij een belangrijke schakel. Deze beurs is er speciaal op gericht om toekomstige studenten enthousiast te maken voor de luchtvaartsector en de opleiding Vliegtuigtechniek. Een opleiding die dynamisch is en na afronding een spectaculaire baan met talloze carrièremogelijkheden biedt, zowel binnen als buiten Nederland. Maar Aerojobs is er juist ook voor studenten uit de opleiding MBO Vliegtuigtechniek. Zij kunnen in gesprek komen met een mogelijke toekomstige werkgever.

Mbo-studenten uit heel Nederland

Niet alleen de huidige leerlingen van CURIO/AM&TS Vliegtuigtechniek lopen rond op zoek naar een werkgever of stagebedrijf, uit heel Nederland komen mbo-studenten Vliegtuigtechniek naar Hoogerheide om kennis te maken met de vele bedrijven en mogelijkheden. Daarnaast krijgen zij de gelegenheid workshops te volgen van onder andere KLM, de Koninklijke Luchtmacht én een sollicitatietraining door Aircraft Technical Services (ATS). Jongeren kunnen van alles te weten komen over het bedrijf, vragen stellen aan werknemers om zo een beter beeld te krijgen over een toekomstige baan. Of neem een kijkje in het composieten repair & manufacturing laboratorium van ACRATS Training Services.

Intensieve zoektocht naar gekwalificeerde vliegtuigtechnici

De MRO-bedrijven hebben hun zoektocht naar gekwalificeerde vliegtuigtechnici de afgelopen maanden intensief verhoogd. Resultaat is dat er zich maar liefst 23 bedrijven hebben ingeschreven voor Aerojobs. Alle bedrijven hebben vacatures of presenteren zich op de beurs als stagebedrijf, specifiek voor gekwalificeerd personeel. FlyingGroup, KLM Engineering & Maintenance, Ministerie van Defensie en TUI en Transavia zijn slechts een greep uit de lijst van de bedrijven die zich presenteren.

Praktische informatie:

Donderdag 24 maart, 12:00 – 17:00 uur (aansluitend: open avond Curio Vliegtuigtechniek: 17:00 – 20:00 uur)

Hangaar Aircraft Maintenance & Training School
Aviolandalaan 35, 4631 RV Hoogerheide

Legitimatie verplicht, aanmelden niet nodig, meer informatie via www.vliegtuigtechniek.nl/events

Share this via