Aircraft Maintenance & Training School derde partner Brabant Aerospace

Aircraft Maintenance & Training School derde partner Brabant Aerospace

28 september 2016, Breda – De Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) is gisteravond als eerste onderwijspartner toegetreden tot Brabant Aerospace, het initiatief van Aviolanda Aerospace Woensdrecht en Breda International Airport. De samenwerking biedt de kans om aerospace als kansrijke sector in Brabant neer te zetten en zo ruchtbaarheid te geven aan de ambities van de bijbehorende partijen.

Afgelopen zomer werd tijdens de Farnborough Airshow, onder toeziend oog van Gedeputeerde Bert Pauli, het startsein gegeven voor Brabant Aerospace. Ed Heinen, directeur Aviolanda Aerospace en Stef Have, directeur Breda International Airport willen met deze samenwerking een impuls geven aan het Brabants luchtvaartcluster waar kennis wordt gedeeld, internationale contacten worden gelegd en bedrijvigheid groeit.

De toetreding van AM&TS zorgt voor een verdere ontwikkeling op het gebied van onderwijs in het aerospace domein. “Brabant Aerospace is het tweede luchtvaartcluster in Nederland met 2300 banen gericht op maintenance, leisure, corporate mobility en nu dus ook onderwijs. Als Part 147 gecertificeerd opleidingsinstituut ziet de AM&TS mogelijkheden voor de totstandkoming van een kennis-hotspot en innovatie hub voor de Brabantse regio”, aldus Wim Blinkhof, directeur AM&TS.

Over AM&TS
De Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) is als enige opleider in Nederland EASA Part 66 / 147 gecertificeerd voor zowel Basis als Type Training. Onder de door EASA afgegeven Part 147-erkenning lost de AM&TS sectorspecifieke vraagstukken op. Hierbij richt zij zich op het opleiden en Part 66 examineren van gekwalificeerd personeel, curriculumontwikkeling en het ontwikkelen van innovatieve onderwijsconcepten. Om dit te kunnen realiseren werkt de AM&TS samen met het bedrijfsleven, onderwijs en publieke partijen.

Share this via