AM&TS breidt EASA Part 147 erkenning uit en neemt Fokker Type Training over

AM&TS breidt EASA Part 147 erkenning uit en neemt Fokker Type Training over

De Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) in Hoogerheide heeft de EASA Part-147 erkenning uitgebreid. Naast de Basic Training erkenning staat nu ook Type Training bijgeschreven op het certificaat. Door deze erkenning wordt de relatie met het bedrijfsleven versterkt. Met het aangaan van de dialoog met het bedrijfsleven over de gewenste competenties en vaardigheden van personeel, is de AM&TS nog beter in staat om de match te vinden tussen opleidingen en arbeidsmarktbehoefte.

Fokker Type Training

De erkenning geldt voor Type Training B1 en B2 voor de types F27, F50/60 en F70/100. Door de uitbreiding is de AM&TS in staat om vliegtuig Operators en MRO’s (wereldwijd) te voorzien van opgeleid personeel op de gehele Fokker vloot, gecertificeerd met de vereiste EASA Part-66 kwalificatie voor zowel theorie als praktijk. De kwalificatie geldt voor voor zowel de Mechanische B1.1 als Avionica  B2 onderhoudsmonteurs. De type rating is de volgende stap in de loopbaan van een basis opgeleide vliegtuig onderhoudsmonteur (Basic Training).

“Fokker Services is verheugd om te zien dat AM&TS de verantwoordelijkheden voor type training van alle Fokker vliegtuigtypes overneemt. Deze professionele trainingsorganisatie zal, als FLYFokker partner, Fokker operators kunnen blijven verzekeren van toegang tot hoge kwaliteit trainingen. Dit verstevigt Fokker Services’ voortdurende toewijding om Fokker operators te blijven ondersteunen”, aldus Peter Somers, President Fokker Services B.V.

Publicatie Part-147 erkenning

Het certificaat van goedkeuring met daarin de uitbreiding van de Part-147 erkenning is te vinden op de website van de AM&TS www.am-ts.nl/nieuws-type-training.

Overdracht Fokker Type Training aan AM&TS

Share this via