Aviolanda Aerospace installeert 9.000 zonnepanelen

Aviolanda Aerospace installeert 9.000 zonnepanelen

Eind maart is op Aviolanda Aerospace, het civiele aerospace onderhoud- en componentenproductie cluster in Woensdrecht,  gestart met het plaatsen van ca. 9.000 zonnepanelen op de bedrijfsgebouwen van Fokker Elmo en op hangaars van Fokker Techniek. Hiermee zal op jaarbasis 2,5 MWh aan groene stroom worden opgewekt, gelijk aan het gebruik van zo’n 700 huishoudens.

De gebouwen van Fokker Elmo en Fokker Techniek lenen zich uitstekend voor de aanleg van zonnepanelen. In totaal zal 25.000 m2 van de aanwezige dakoppervlakte worden benut. “De ambitie om de bestaande faciliteiten op Aviolanda te verduurzamen is een belangrijke doelstelling van het Aerospace Cluster in Woensdrecht”, aldus Sander Heijmans, directeur Aviolanda Aerospace. “Dankzij de goede samenwerking tussen Aviolanda, Fokker Elmo, Fokker Techniek, de gemeente Woensdrecht, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Obton/GreenIPP zijn we er in geslaagd om dit complexe project rond te krijgen.”

Het project wordt gerealiseerd en geëxploiteerd door ontwikkelaar van groene energie Obton/GreenIPP. De zonnepanelen worden geleverd en geïnstalleerd door Diepp Solar. Het project is gefinancierd door het crowdfunding-platform Zonnepanelendelen.nl en de Rabobank.

De werkzaamheden ten behoeve van de aanleg en installatie zullen naar verwachting in april zijn afgerond. Na realisatie van het project wordt ruim 30% van het totale jaarlijkse energieverbruik van Fokker Elmo en Fokker Techniek ingevuld met behulp van zonne-energie. De besparing aan CO2 uitstoot bedraagt ca. 1.200 ton per jaar.

Share this via