Aviolanda Business Club in teken van onbemand vliegen

Aviolanda Business Club in teken van onbemand vliegen

Vorige week vond de derde Aviolanda Business Club bijeenkomst plaats. De Aviolanda Business Club is in 2013 opgericht ten behoeve van het cluster van bedrijven dat actief is op het Business Park. Deze bijeenkomst stond in het teken van onbemand vliegen, in de volksmond vaak drones genoemd.

Gastspreker was Rob van Nieuwland, voorzitter van DARPAS, de branchevereniging voor UAV systemen. Hoewel drones soms negatief in het nieuws komen, zijn de toepassingen vaak erg positief. Zo worden Drones ingezet bij het bewaken van dijken, het opsporen van milieudelicten of het adequaat assisteren van de brandweer. Een ding is duidelijk: het is een nieuwe tak van de luchtvaart dat een behoorlijke groei doormaakt. In Nederland zijn ruim 150 bedrijven actief op dit gebied.

“Voor Business Park Aviolanda is deze nieuwe markt een van de belangrijkste clusters”, aldus directeur Rob Sturm. “We zouden graag zien dat Business Park Aviolanda een test- en demo locatie voor deze innovatieve sector wordt. Als aanzet wordt er daarom op 6 juni een congres gehouden waar bedrijven uit de luchtvaartsector deze onbemande tak beter leren kennen.” Het thema van het congres heeft dan ook de toepasselijke naam: Manned meets unmanned.

Het enthousiasme voor deze Aviolanda Business Club is dusdanig groot dat de volgende bijeenkomst voor juni gepland staat.

Share this via