Aviolanda krijgt 1,9 miljoen van EU voor testen van drones

Aviolanda krijgt 1,9 miljoen van EU voor testen van drones

Aviolanda Aerospace en vliegbasis Woensdrecht hebben alles in huis om dé Europese locatie te worden waar drones getest kunnen worden. Om de drones mogelijkheden verder te versterken heeft de gemeente Woensdrecht samen met 10 Europese partners het ICARES project opgezet en ingediend voor subsidie, welke onlangs is goedgekeurd.

Dat heeft burgemeester Steven Adriaansen woensdag bekendgemaakt. “Wij hebben als gemeente Woensdrecht samen met tien Europese partners een project opgezet en ingediend voor subsidie. Die is nu toegekend.” Volgens Adriaansen kan het project extra werkgelegenheid opleveren. De 1,9 miljoen euro komt bij de 1, 3 miljoen euro die de partners al opzij hebben gezet voor clusterontwikkeling rond onbemande vliegtuigen (UAV’s) oftewel drones.

Van de Europese subsidie worden de komende drie jaar twaalf ‘demo events’ bekostigd, één per kwartaal. Wanneer de eerste van de grond komt, is nog niet bekend. ,,Het zal zeker op korte termijn gebeuren”, aldus Adriaansen. Hij is niet bang dat ze – in navolging van de Drones Only Day op 24 november jongstleden – niet doorgaan omdat de  Inspectie voor Leefomgeving en Milieu er geen toestemming voor geeft. “Wij kondigen ze ruim van tevoren aan.”

Bron: BN De Stem

Share this via