Aviolanda Woensdrecht op Openluchtmachtdagen

Aviolanda Woensdrecht op Openluchtmachtdagen

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni presenteren vliegbasis Woensdrecht en Aviolanda zich tijdens een bijzonder evenement: Operatie Luchtsteun in Gilze-Rijen. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Bezoekers kunnen meer dan ooit zelf de Luchtmacht beleven. Ze kunnen een kamp binnenstappen in een uitzendgebied,informatie inwinnen over de missies in onder meer Mali, Somalië en Afghanistan en een rocket pod van een Apache laden. Operatie Luchtsteun belicht ook de nationale taken van de luchtmacht, zoals de inzet van blushelikopters en de F-16-bewaking van ons luchtruim. Naast de bekende spectaculaire vliegshow en de static air display zijn er heel veel nieuwe activiteiten te doen en te beleven.

Main support Base Woensdrecht

In de tent van het Logistiek Centrum Woensdrecht ‘The place to be for support and Technology’ kunnen bezoekers bij de Aviolanda-stand een onbemand vliegtuig (UAV) bekijken en het mobiele grondstation bezoeken van een onbemand vliegtuig. Er wordt uitleg gegeven bij de apparatuur in de bus en de werking ervan. In de stand zelf wordt door middel van films en folders de totale gebiedsontwikkeling Aviolanda belicht.

Meer weten? Informatie is te vinden via www.operatieluchtsteun.nl

gilzerijenstand

uavbusgilzerijen

Share this via