Chinese vliegtuigbouwer COMAC nieuwe huurder op Business Park Aviolanda

Chinese vliegtuigbouwer COMAC nieuwe huurder op Business Park Aviolanda

De Chinese vliegtuigbouwer COMAC heeft zich eind januari gevestigd in Business Center De Pionier op Business Park Aviolanda in verband met een samenwerkingsproject met Fokker Services.

Voor de periode tot najaar 2014 is COMAC gehuisvest in het onlangs opgeknapte business center. Daar neemt COMAC twaalf werkplekken in. De flexibele ruimte in De Pionier leent zich uitstekend voor het project van COMAC en Fokker. Naast dat het volledig gemeubileerd is opgeleverd, kan COMAC gebruik maken van bijgeleverde services als WIFI en vergaderruimtes.

COMAC is een Chinees staatsbedrijf, gevestigd in Shanghai, met een geregistreerd kapitaal van 19 Biljoen RMB. Het wil in de nabije toekomst de Chinese tegenhanger worden van Boeing en AIRBUS. COMAC is actief met het ontwerpen en bouwen van twee vliegtuigen, een C919 en een ARJ21. Fokker Services gaat het concept design uitvoeren van een speciale versie van de ARJ21. Een team van Fokker Services is november 2013 in Shanghai geweest om de eerste samenwerking te bespreken. In januari 2014 is een delegatie van COMAC engineers naar Hoogerheide gekomen om de samenwerking voort te zetten.

comac-vliegtuig

 

Share this via