Composite Trade biedt uitkomst voor laagdrempelige handel, koop en verkoop van composieten materialen

Composite Trade biedt uitkomst voor laagdrempelige handel, koop en verkoop van composieten materialen

Van Nederland tot Singapore en Japan: het is een wereldwijde problematiek dat het steeds lastiger is om aan chemische bedrijfsstoffen te komen. Toch is de oplossing dichtbij. Met steun van het O&O Fonds lanceert Rick van Opdorp medio oktober Composite Trade, een nieuwe online community van bedrijven die handelen, kopen en verkopen in geavanceerde composieten materialen en gerelateerde producten. 

Rick licht toe: “Er is een schaarste op de markt van geavanceerde composieten materialen. De steeds strengere regelgeving, stijgende kostprijs en geringe vervoersopties, maakt dat het voor bedrijven steeds lastiger is om aan chemische bedrijfsstoffen te komen.”

Composite Trade als uitkomst

In 2015 staat Rick aan het begin van zijn ondernemerschap met als doel een platform te ontwikkelen waar bedrijven business to business bedrijfsstoffen met elkaar kunnen verhandelen. Denk hierbij aan prepex, lijmfilms, chemische bedrijfsstoffen. Rick: “Het platform kun je zien als een marktplaats voor chemische bedrijven om de composieten industrie efficiënter en sneller te maken. Het stelt bedrijven in staat om kosten en afval te reduceren, en om moeilijke producten makkelijker te vinden.” Daarnaast kent de community ook circulaire voordelen. “Trainingslocaties en universiteiten kampen met dezelfde problematieken dat het steeds lastiger is om aan materialen te komen. Als materialen over de datum gaan, dan krijgen scholen automatisch een bericht om het tegen een goed tarief over te nemen. Zo kunnen trainingslocaties de kosten laag houden.”

Steun van de regio

West-Brabant wil zich steeds meer profileren als dé circulaire regio van Nederland. “En dit platform sluit goed aan bij deze visie.Met steun van het O&O Fonds gaan we het platform een boost geven. Medio september lanceren we composite-trade.com in een nieuw jasje! Er wordt momenteel hard gewerkt aan een compleet nieuwe webshop.”

Medio september staat het Composite Trade live en is het gebruiksklaar voor bedrijven, scholen en instellingen.

Share this via