Contract ondertekend voor aanschaf automatisch opslagsysteem Luchtmacht

Contract ondertekend voor aanschaf automatisch opslagsysteem Luchtmacht

Vrijdag 24 januari heeft de sous-chef Verwerving, mr. Ad van de Geijn, zijn handtekening gezet onder een contract voor de aanschaf van een automatisch opslagsysteem voor het nieuwe distributie centrum van de Luchtmacht. Met dit systeem kan het LCW straks meer dan 155.000 artikelen automatisch inslaan, opslaan en uitslaan.

Het bedrijf Dematic gaat binnen enkele weken aan de slag met de bouw van het automatisch opslagsysteem. Eind 2014 moet dit systeem in gebruik genomen worden, waarna de voorraden van de Luchtmacht die nu nog verspreid liggen over verschillende locaties bij het LCW overgebracht kunnen worden naar het nieuwe opslagsysteem.

Mega distributiecentrum
Door slim gebruik te maken van de beschikbare grondoppervlakte (ongeveer 3000m2) is een opslagcapaciteit gecreëerd die overeenkomt met de oppervlakte van 12 voetbalvelden. Eerder zijn de voorraden van de palletopslag al overgebracht naar het magazijn voor groot materieel. Met de aanschaf van het nieuwe retrieversysteem starten we nu ook met de inrichting van het magazijn voor de opslag van al het kleine materieel. Dit klein materieel beslaat 95% van de totale Luchtketenvoorraad.

Vanuit het nieuwe distributiecentrum, dat in maart 2013 officieel werd geopend, kan het Logistiek Centrum Woensdrecht vanuit één locatie het materieel van de Luchtmacht in ontvangst nemen, controleren, opslaan en distribueren naar de uitzendgebieden, de operationele velden van de Luchtmacht, de onderdelen op de vliegbasis Woensdrecht, onderdelen van de overige krijgsmachtonderdelen en civiele partners.

In maart 2015 moet dit magazijn zijn ingericht.

contractondertekening

Sous-chef Verwerving, mr. Ad van de Geijn – links aan tafel, zet zijn handtekening onder het contract samen met René Sickler van Dematic

Share this via