DCMC kondigt eindevenement OPZuid-project aan en toekomstplannen voor innovatie

DCMC kondigt eindevenement OPZuid-project aan en toekomstplannen voor innovatie

Aviolanda, Nederland – Het Development Center for Maintenance of Composites (DCMC) is verheugd om het eindevenement voor het OPZuid-project aan te kondigen. Op 28 september 2023 van 13.30 tot 16.30 uur zijn geïnteresseerden welkom op Aviolanda Aerospace. Het evenement zal de prestaties van het OPZuid-project belichten en inzicht geven in de toekomstplannen van DCMC voor voortdurende innovatie.

Het OPZuid-project is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse innovatieve bedrijven en kennisinstituten. Waaronder Fokker Services, Specto Aerospace, de Technische Universiteit Delft, het Koninklijk NLR – Netherlands Aerospace Centre, ACRATS, TiaT Europe, DTIS en Damen Shipyards. Samen hebben zij hun expertise op het gebied van inspectie, productie, reparatie en onderhoud van composieten gebundeld om te voldoen aan de toenemende vraag naar composiettoepassingen in diverse industrieën.

Innovatietrajecten

Het eindevenement bevat demonstraties en presentaties van de verschillende innovatietrajecten die tijdens het OPZuid-project zijn ontwikkeld. Deze innovatietrajecten richten zich op het ontwikkelen van gecertificeerde composiet reparatiemethoden, niet-destructieve evaluatie scanmethoden voor grote oppervlakken en testfaciliteiten om onderhoudskosten te verlagen. Maar ook op monitoringsmechanismen in grote composietconstructies, geautomatiseerde reparatietechnieken en geautomatiseerde laser-voorbereidingsprocessen.

“We zijn trots op de prestaties die zijn geleverd tijdens het OPZuid-project,” aldus Martin Knegt, Managing Director van DCMC. “De samenwerking en expertise die we hebben samengebracht, hebben het veld van composiet- en reparatieonderhoud aanzienlijk vooruit geholpen, ten goede komend aan verschillende industrieën.”

Hoewel het OPZuid-project ten einde loopt, stopt DCMC niet met haar reis naar innovatie en groei. “Het eindevenement zal ook dienen als platform om onze visie voor de toekomst te delen,” voegt Knegt toe. “We werken actief samen met de Stichting DCMC om plannen voor de toekomst te ontwikkelen, waarbij DCMC een centrum blijft voor composietonderhoudsinnovaties.”

Netwerken

DCMC streeft ernaar zich wereldwijd te positioneren als de circulaire hub voor onderhoud van composieten en hybride structuren. Om dit te bereiken, richt het centrum een ‘one-stop-innovation-shop’ op, waar diverse inspectie-, reparatie- en onderhoudstechnologieën continu worden ontwikkeld. Bovendien staat DCMC open voor nieuwe partners om de competitieve positie van het cluster verder te versterken.

Het eindevenement biedt gelegenheid voor deelnemers om in contact te komen met het netwerk van DCMC en mogelijke samenwerkingen te verkennen. 

Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om contact op te nemen met Martin Knegt, Managing Director van DCMC, via telefoonnummer +31651729031 of per e-mail via info@composite-maintenance.com. Voor meer informatie over DCMC en het eindevenement, kunt u terecht op de website www.component-maintenance.com of volg DCMC op LinkedIn via https://www.linkedin.com/company/dcmc-nl/. Indien u aanwezig wilt zijn bij het evenement kunt u zich aanmelden door te mailen naar Pauline van Niekerken op pauline.vanniekerken@fokkerservices.com. 

Over DCMC

Het Development Center for Maintenance of Composites (DCMC) is een geregistreerde stichting in Nederland. Het brengt Nederlandse innovatieve bedrijven en kennisinstituten samen om het veld van inspectie, productie, reparatie en onderhoud van composieten te bevorderen. DCMC fungeert als een centraal netwerk, onderzoeks- en innovatiecluster en speelt in op de groeiende vraag naar composiettoepassingen in verschillende industrieën, waaronder de luchtvaart, bouw, energie, infrastructuur, automotive en maritieme sector.

Share this via