Eerste Chilenen starten met onderhoudstraining F16 aan de World Class Aviation Academy

Eerste Chilenen starten met onderhoudstraining F16 aan de World Class Aviation Academy

Vanaf maandag 3 mei 2010 is een eerste groep van 24 Chileense studenten gestart met de theoretische lessen van een specifieke onderhoudstraining voor de F16, aan de World Class Aviation Academy (WCAA) in Hoogerheide. Gedurende de komende drie maanden starten verschillende groepen Chileense studenten. De opdracht voor de onderhoudstrainingen komt voort uit de verkoop van F16’s van de Nederlandse luchtmacht aan de Chileense luchtmacht.

Na afloop van de drie maanden hebben in totaal 60 Chilenen de theoretische lessen gevolgd. De praktijklessen van de onderhoudstraining vinden in Antofagasta (Chili) plaats. Daarvoor vliegen later in het jaar een aantal instructeurs van de WCAA naar Chili. Voor de instructeurs, over het algemeen ex-luchtmachtmilitairen, zijn zowel de theoretische als de praktische lessen een geweldige nieuwe uitdaging.

Naast de Chileense luchtmacht, werkt de WCAA ook samen met Boeing, Terma, Mainflexx en TEC Aviation. De eerste drie bedrijven hebben ook een kantoor in Hoogerheide. Lockheed Martin, Eurocopter en KADDB (uit Jordanië) zitten in een vergevorderd stadium van samenwerking. Deze commerciële bedrijven zien het nieuwe opleidingscentrum als een kans om via Nederland toegang te krijgen tot de Europese, en uiteindelijk ook de wereldmarkt.

Share this via