Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services ondertekenen een MoU om Defensie, Innovatie en Support mogelijkheden samen te ontwikkelen

fokker techniek

Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services ondertekenen een MoU om Defensie, Innovatie en Support mogelijkheden samen te ontwikkelen

Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Met ingang van 18 oktober 2021 opent de MoU mogelijkheden om een ​​breed scala aan activiteiten in de Defensie-, Commerciële- en alle Ondersteunende markten te verkennen.

“Er is een enorm potentieel voor beide bedrijven in het samen ontwikkelen van kansen. Dit is een zeer belangrijke stap in de strategie van Embraer om betekenisvolle en strategische partnerschappen over de hele wereld tot stand te brengen”, aldus Jackson Schneider, President & CEO van Embraer Defense & Security.

Samenwerking

In de komende maanden bespreken Embraer, Fokker Services en Fokker Techniek verschillende mogelijkheden en bekijken ze hoe ze hun respectievelijke expertise en kennis kunnen benutten in nieuwe projecten. Voor Defensie omvat dit onder andere het C-390 Millennium transportvliegtuig inclusief mogelijke inbouw van specifieke eisen van eindgebruikers, evenals toekomstige vlootondersteuning.

“Fokker Techniek en Fokker Services zijn bekende en gerenommeerde luchtvaartbedrijven met een sterke geschiedenis in het bouwen en ondersteunen van vliegtuigen over de hele wereld. Hun netwerk, ervaring en wereldwijd erkende luchtvaarttraditie zullen perfect passen bij Embraer Services and Support. We geloven dat we samen onze klanten beter kunnen bedienen met oplossingen op maat”, aldus Johann Bordais, President & CEO, Embraer Services & Support.

Ideale partner

Andere mogelijkheden voor Defensie worden besproken, zoals conversie van speciale missie- en transportvliegtuigen. In de commerciële luchtvaartmarkt zullen engineering en logistieke ondersteuning belangrijke elementen zijn die moeten worden onderzocht, naast de ontwikkeling van waterstof-aangedreven vliegtuigen. Ten slotte worden ook aftermarket-ondersteunende onderwerpen, zoals programma ondersteuning, logistiek, reparatieservices en alle andere ondersteuningsmogelijkheden, besproken.

Roland van Dijk, co-CEO van Fokker Techniek: “Embraer is een ideale partner voor deze samenwerking. Dankzij ons erfgoed en diepgaande kennis van vliegtuigproducten en -oplossingen kunnen we een uniek perspectief bieden op de vele ontwikkelingsgebieden die Embraer onderzoekt.”

Menzo van der Beek, co-CEO van Fokker Services, licht toe: “Of het nu de defensiemarkt is met onze steun voor het C-390 Millennium transportvliegtuig of welke vorm van ondersteuning of ontwikkeling in de commerciële markt, we zijn ervan overtuigd dat er veel interessante projecten zullen verschijnen de komende jaren.”

Volg de laatste updates van Embraer op LinkedIn, Twitter, Facebook and Instagram

Volg de laatste updates van Fokker Services op LinkedIn and Twitter.

Volg de laatste updates van Fokker Techniek op LinkedInFacebook and Instagram.

Share this via