Fokker 130 straalt in de nieuwste editie van Luchtvaartnieuws Magazine

f130 luchtvaart

Fokker 130 straalt in de nieuwste editie van Luchtvaartnieuws Magazine

Achter de schermen zijn we druk bezig om de productie van de Fokker 100 nieuw leven in te blazen. Het is meer dan een droom om Fokker 130 op de markt te brengen. Roland van Dijk, CEO van Fokker Services en Techniek, geeft er een uitgebreid interview over in het julinummer van Luchtvaartnieuws Magazine. 

Met de recente overname door Panta Holdings hebben we het ontwerp en de bouw van de Fokker 130 onder onze vleugels genomen. Het gaat om een Fokker 100 toestel met nieuwe vleugels, moderne avionica en zuinige motoren.  

“Het is wel een kwestie van de lange adem. Zo’n toestel ontwikkelen en bouwen kost zo een paar miljard. Daarvoor zijn partners en financiers nodig. Maar de F130 is duidelijk veel meer dan een droom. Rosen Jacobson’s vastberadenheid geeft ons smoel en ja, ook een ziel”, laat onze CEO Roland van Dijk aan het magazine weten.

Het is meer dan een droom om dit superlichte, zuinige en efficiënte vliegtuig voor 137 passagiers op de markt te brengen. Bij Fokker Services en Techniek wordt er in samenwerking met GKN Fokker hard gewerkt voor het onderhoud, de reservedelen, service, modificaties en innovaties.

Op 17 juli verschijnt het interview in de nieuwste uitgave van Luchtvaartnieuws Magazine.

Share this via