Fokker Elmo succesvol gestart met de productie van kabelbomen voor GKN Aerospace

Fokker Elmo succesvol gestart met de productie van kabelbomen voor GKN Aerospace

Hoogerheide – Fokker Elmo B.V., onderdeel van Fokker Technologies, is met succes begonnen met de productie van elektrische bekabelingssytemen voor motorgondels die gemaakt worden bij GKN Aerospace gevestigd in Cowes, Verenigd Koninkrijk. Deze motorgondels zijn bestemd  voor militaire transport- en commerciële vliegtuigen alsook voor zakelijke en privéjets.

Fokker Elmo levert reeds het vleugelbekabelingssysteem voor de Airbus A320  aan GKN Aerospace, waarvoor zij in juli 2012 op de Farnborough Airshow erkenning heeft gekregen voor haar uitstekende prestatie. De uitmuntende (100%) leverbetrouwbaarheid en kwaliteit van de geleverde producten hebben bijgedragen aan de toekenning van dit nieuwe contract aan Fokker Elmo. Het nieuwe contract bevestigt tevens Fokker Elmo’s positie als strategische leverancier van elektrische bekabelingssytemen voor GKN Aerospace. Na de opstart van de productie bij de vestiging van Fokker Elmo in Nederland is de serieproductie met succes overgedragen aan de dochterondernemingen van Fokker Elmo in Turkije met betrekking tot de defensieprogramma’s en in China voor wat betreft de civiele programma’s.

De heer Jan Lagasse, Algemeen Directeur van Fokker Elmo verklaarde: “Wij zijn zeer enthousiast over het verder uitbouwen van onze strategische relatie met GKN Aerospace. Wij zijn er trots op dat we in staat zijn geweest om GKN Aerospace te ondersteunen met het waarborgen van de continuïteit van toelevering van elektrische bekabelingssystemen op lange termijn.”

De orderportefeuille van Fokker Elmo omvat verder een uitgebreid aanbod van commerciële en militaire vliegtuigen en motoren. Het Fokker Elmo ‘Wiring Design and Manufacturing System’ (WDMS) biedt een uniek en innovatief proces en systeem om vliegtuigfabrikanten wereldwijd te ondersteunen.

 

fokker elmo logo

Share this via