Fokker F27 Friendship Bed & Breakfast officieel geopend

Fokker F27 Friendship Bed & Breakfast officieel geopend

Donderdagmiddag is de B&B Friendship in Hoogerheide officieel geopend door Martin Schröder, oprichter van Martinair.

Kosten noch moeite werden gespaard om de openingsmiddag voor de genodigden tot een succes te maken. Hetzelfde geldt voor het indrukwekkende project van ondernemerspaar Esther Slootweg en Gerhard Horstink. Zij haalden in 2016 een Fokker F27 Friendship naar Hoogerheide om dit toestel om te bouwen tot luxe bed & breakfast suite. Ze deden dit in samenwerking met bedrijven en onderwijsinstellingen.

Suite

Het toestel stamt uit 1961 en is van alle gemakken voorzien voor een verblijf van twee personen. Er is een heerlijk bed, luie bank, ruime douche en als kers op de taart een heuse sauna. In de luxe keuken en badkamer tref je KLM cateringtrolleys aan. Onder de breedbeeldtelevisie staan de flightdatarecorder en cockpitvoicerecorder. De cockpit is nog zoveel mogelijk in originele staat gehouden.

Trouwlocatie

Esther Slootweg vertelde dat het vliegtuig tegenwoordig ook als trouwlocatie gebruikt kan worden in samenwerking met zelfstandig trouwambtenaar Greet van Voorden. Ook zijn er plannen om het toestel in te zetten om jonge kinderen enthousiast te maken voor techniek. Deze plannen staan nog in de kinderschoenen.

DCIM100MEDIADJI_0110.JPG

Brabantse Wal

Namens de gemeente Woensdrecht waren wethouder Martin Groffen, raadslid Thierry de Heer en burgemeester Steven Adriaansen aanwezig. De burgemeester noemde de de B&B een bijzondere eyecatcher voor de gemeente en de Brabantse Wal. Gasten van de suite kunnen genieten van het vliegtuig en de omgeving.

Opening

Ook Sander Heijmans (directeur Aviolanda Aerospace) en Gert van Kalsbeek (Fokker erfgoed) kregen het woord. Van Kalsbeek overhandigde een boek over de geschiedenis van Fokker en een ets aan de eigenaars van het toestel. Hij vertelde erbij dat het precies 60 jaar geleden is dat de eerste Fokker Friendship een testvlucht maakte in Amerika.

Martin Schröder, oprichter van Martinair was naar Hoogerheide gekomen om de openingshandeling te verrichten. Hij sprak zijn bewondering voor de ondernemers uit en wenste ze veel succes en passagiers toe. De sleutel van het toestel kwam ten tonele met een drone die werd bestuurd door RPAS Service.

bron: Woensdrecht Nieuws

Share this via