Aviolanda Aerospace verwelkomt nieuwe wide-body hangar van Fokker Services Group

Aviolanda Aerospace verwelkomt nieuwe wide-body hangar van Fokker Services Group

De nieuwe wide body hangar van Fokker Services Group (FSG) is een eerbetoon aan zijn toewijding aan klanten, leveranciers, werknemers en de lokale gemeenschap. Met een indrukwekkende afmeting van 87 meter lang, 86 meter breed en 27 meter hoog, biedt deze ultramoderne faciliteit ruimte aan widebody-vliegtuigen zoals de A330, A350, B787 en B777. Daarnaast zal de wide-body hanger een cruciale bijdrage leveren aan het langetermijndoel van het bedrijf, aangezien de vraag naar afwerkingsservices blijft toenemen op de markt.

Hoogste prioriteit


FSG heeft duurzaamheid als hoogste prioriteit gesteld in dit project, wat heeft geresulteerd in een gloednieuwe hangar die volledig elektrisch wordt aangedreven en voorzien is van een milieuvriendelijk geothermisch energiesysteem. Daarnaast zal het bedrijf tegen het einde van 2023 zonnepanelen op het dak van de hangar hebben geïnstalleerd, waardoor de afhankelijkheid van externe energiebronnen wordt verminderd. Bovendien is in samenwerking met de stichting Brabants Landschap besloten om het regenwater dat op het dak van de hangar valt op te vangen en naar het naastgelegen natuurgebied de Vinkenberg te leiden. Het ontwerp van de hangar is in samenwerking met Gaptek, een vooraanstaand bedrijf in modulaire architectuur, ontwikkeld met behulp van hun gepatenteerde lichtgewicht systeem. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de CO2-uitstoot van de bouw met maar liefst 75% wordt verminderd in vergelijking met een traditionele hangar.

Focus op duurzaamheid

Tijdens de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE), het toonaangevende evenement in Europa voor vliegtuigen op aanvraag, vond deze aankondiging plaats. Volgens Roland van Dijk, CEO van FSG: “Wij streven onvermoeibaar naar wereldwijde uitmuntendheid met een sterke focus op duurzaamheid, en deze nieuwe hangar markeert een belangrijke mijlpaal. Met onze geavanceerde technologie, engineering vaardigheden en honderdjarige geschiedenis bevinden we ons in een onbetwiste positie om dé partner te worden voor het onderhoud en de voltooiing & conversie van wide-body vliegtuigen”.

Voor meer verdieping in de wide-body hangar, ga naar Fokker Services Group.

Share this via