Aviolanda Aerospace als decor voor de start van Fokker Slag om Woensdrecht

Fokker Slag om Woensdrecht

Aviolanda Aerospace als decor voor de start van Fokker Slag om Woensdrecht

Stichting Vrienden van de Koers brengt op zondag 30 april een nieuwe wielerklassieker naar de Brabantse Wal en als trotse hoofdsponsor zijn we blij dat we dit sportieve evenement op Aviolanda Aerospace mogen verwelkomen. 

Organisator Niels van Elzakker licht toe: “Met deze wielerklassieker geven we podium aan de elite, beloften en junioren op een prachtig, 25 kilometer lang decor, door het glooiende landschap van de Brabantse Wal.” De Fokker Slag om Woensdrecht refereert naar de zware gevechten die in de Woensdrechtse polders plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog in oktober 1944. “De Slag om Woensdrecht staat vereeuwigd in de geschiedenisboeken. Deze wielerklassieker is een eerbetoon aan alle mensen die zijn omgekomen tijdens deze zware strijd.”

Business Park als decor voor wielerklassieker

De organisatie kiest voor Aviolanda Aerospace als decor voor de start van de wielerklassieker, waarbij de wielrenners een ronde maken over het terrein: “Tijdens de Slag om Woensdrecht had de vliegbasis een intensieve functie. We zien het als een mooi eerbetoon aan deze bijzondere plek die in tijden van oorlog zo’n belangrijke functie had.” 

Het selectieve parcours is uitgezet door voormalig eliterenner Lars Akkermans. “De wielrenners maken een ronde over het terrein van Aviolanda Aerospace en vertrekken geneutraliseerd richting de start en finish op de Scheldeweg, ter hoogte van het terrein van het Brabantse Wal Festival. Het startsein van de koers wordt gegeven door oud wereldkampioen wielrennen op de weg Jan Janssen. We zijn trots dat Aviolanda Aerospace het decor is van de Fokker Slag om Woensdrecht”, aldus organisator Niels van Elzakker. 

De Fokker Slag om Woensdrecht is live te volgen op grote led-schermen bij de finish en op ZuidWestTV. Kijk voor updates en informatie op www.slagomwoensdrecht.nl

Share this via