Fokker Techniek wint contract voor eerste Airbus ACJ330 VIP-ombouw van K5-Aviation

Fokker Techniek wint contract voor eerste Airbus ACJ330 VIP-ombouw van K5-Aviation

Fokker Techniek heeft een contract getekend met K5-Aviation voor zijn allereerste widebody VIP ombouw. Ronald van Dijk, co-CEO van Fokker Techniek, is zeer verheugd met de toekenning van dit contract en om de markt te laten zien dat Fokker Techniek widebody-conversies aankan. “We waarderen de directe lijnen met de deskundige engineering- en productiemensen plus hun ‘hands-on’ manier van werken. Het hele projectteam is gefocust op het leveren van een mooi eindresultaat”, zegt Erik Scheidt, algemeen directeur en piloot bij K5-Aviation. “We zijn gewend aan hun vaardigheden in eerdere projecten en zullen hetzelfde nodig hebben tijdens de ACJ330-outfit.”

“Het is echt het volgende niveau en we zijn zeer vereerd dat K5-Aviation ons dit prestigieuze project heeft toevertrouwd”, aldus Roland van Dijk. “We zijn begonnen met de voorbereidingen en zullen binnenkort meer veranderingen in het bedrijf doorvoeren om de continue groei in ons segment Aircraft Completions and Conversions bij te houden. Ons orderboek vraagt om extra personeel en een toename van in-house activiteiten.”

Luca Madone van K5-Aviation zegt: “Fokker Techniek en K5-Aviation hebben een rijke historie met eerdere projecten en dit nieuwe contract is een voortzetting van onze relatie. Wij geloven volledig in de kracht van Fokker Techniek; deze wendbare organisatie heeft haar vaardigheden al eerder bewezen en we verwachten hetzelfde weer op dit veel grotere vliegtuig.”

Foto: aankomst van de ACJ330-300 bij Fokker Techniek op Woensdrecht Airport / Aviolanda Business Park.

K5-Aviation

K5-Aviation is in 2010 in Duitsland opgericht door vier ervaren luchtvaartexperts. K5-Aviation staat er in de markt om bekend dat het de industriestandaarden uitdaagt; daarom ontwikkelt K5-Aviation samen met haar partners nieuwe grensverleggende oplossingen voor de zakenluchtvaartsector. Het exploiteert momenteel drie Airbus ACJ319ceo, één Airbus ACJ319neo – en één Bombardier Global Express vliegtuigen wereldwijd, met nog één A350 in ombouw. Alle medewerkers van K5-Aviation hebben meerdere jaren professionele ervaring in de luchtvaart en hebben gewerkt voor AOC-houders die 20 VIP-vliegtuigen en meer. Ze voelden allemaal de behoefte om een terugkeer naar de kwaliteit van de operatie te bieden in plaats van kwantiteit. De vergunning om vliegtuigen commercieel te exploiteren (Aircraft Operating Certificate – AOC) werd in juni 2011 afgegeven door de Duitse luchtvaartautoriteit en kort daarna verkreeg K5-Aviation goedkeuring voor slechtzichtvluchten tot de hoogste categorie IIIb zonder beslissingshoogte en ETOPS 180 voor Langeafstandsoperatie 180 minuten van een geschikte luchthaven.

Fokker Techniek op luchthaven Woensdrecht (Aviolanda Business Park) bouwt voort op meer dan een eeuw ervaring en blinkt uit in complexe projecten. Vanwege haar sterke technische achtergrond is Fokker Techniek gespecialiseerd in nieuwe vliegtuig ombouwen, conversies en renovaties, zowel voor de VIP Aircraft Market, waaronder Airbus ACJ en Boeing BBJ, als voor de Special Mission Aircraft Market. Fokker Techniek biedt MRO-ondersteuning aan particuliere en commerciële vliegtuigexploitanten, waaronder herlevering van vliegtuigen van Leasemaatschappijen, samen met uitgebreide mogelijkheden, waaronder onderhoud, modificatie, schilderen, werken op locatie, schadebeoordeling en herstel, ondersteuning van vlootbeheer, CAMO, AOG-ondersteuning en kant-en-klare oplossingen voor grootschalige reparaties en assistentie bij positioneringsvluchten. Daarnaast biedt Fokker Techniek componentreparatie en volledige technische ondersteuningsprogramma’s.

Share this via