Franse delegatie op bezoek bij Aviolanda Aerospace

Franse delegatie op bezoek bij Aviolanda Aerospace

Nederland en Frankrijk zoeken deze week de samenwerking op op het terrein van Aviolanda. Op vrijdag 20 oktober bezoekt een delegatie van de Franse Kamer van Koophandel het luchtvaartcluster in Woensdrecht. 

Het doel van dit bezoek? Franse bedrijven kennis laten maken met Maintenance Valley en de samenwerking tussen Frankrijk en Nederland stimuleren op het gebied van dual-use activiteiten in het onderhouds domein. Met name op dit gebied heeft Aviolanda in combinatie met de militaire luchtmachtbasis veel te bieden. Het bezoek van de Franse delegatie deze vrijdag draait om kennis delen en elkaars netwerk uitbreiden.

Kansen in samenwerking met Frankrijk

Enterprise Europe Network (EEN), de Franse Kamer van Koophandel (CCI-Paris) en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) zijn de initiatiefnemers van het evenement. Roland Grimm (BOM): “Eigenlijk ontstond dit alles per toeval tijdens de Paris Airshow in juni van dit jaar, waar René de Groot (EEN) en ik met Clement Requier van CCI-Paris in gesprek raakten. We ontdekten dat er veel kansen liggen als Nederland en Frankrijk krachten bundelen op het vlak van MRO. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien het luchtvaartcluster in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de belangrijkste luchtvaartonderhoudlocaties in Europa. Een plek waar de logistiek en het motorenonderhoud van alle Europese F-35’s wordt uitgevoerd en waar militaire en civiele organisaties zij aan zij onderhoudsactiviteiten uitvoeren. Veel internationaal opererende bedrijven hebben ondertussen een vestiging binnen het cluster. Dat is interessant voor een internationale samenwerking.”

De Franse delegatie wordt verwelkomd op het terrein van Aviolanda en er zal ongetwijfeld veel waardevolle informatie met elkaar gedeeld worden. De bedrijven DCMC, ACRATS en AM&TS zijn deze dag een waardevolle host voor de Franse delegatie. Aviolanda kijkt ernaar uit om iedereen te ontvangen en de internationale banden te versterken.

Share this via