Groene agenda: project Kooisloot fase 1 Hoogerheide

Groene agenda: project Kooisloot fase 1 Hoogerheide

Op woensdag 29 februari zullen 35 knotwilgen worden geplant aan de Kooisloot te Hoogerheide. Kinderen zullen hieraan meehelpen. De eerste boom zal samen met wethouder van der Wijst om 14.00 uur worden geplant.

Kooisloot fase 1
Het beekherstel bij de Kooisloot is het eerste project dat uitgevoerd wordt van deze groene agenda. Op 13 juli 2011 is hiervoor het startsein gegeven door onthulling van het bouwbord dat de werkzaamheden aankondigde. Vervolgens is op 13 oktober begonnen met de graafwerkzaamheden om het oever van de sloot minder steil te maken (zodat amfibieen makkelijker in en uit de sloot kunnen komen). Nu zal de laatste hand gelegd worden aan dit project door het planten van 35 knotwilgen.

Kinderen helpen mee met planten
Kinderen en jongeren die willen helpen bij het planten van deze bomen worden van harte uitgenodigd om zich hiervoor op te geven. Er wordt gezorgd voor iets te drinken en na afloop krijgt iedereen een cadeautje als dank voor de moeite.

Er zal ook iemand aanwezig zijn vanuit de gemeente Woensdrecht die allerlei informatie kan geven over de dieren en planten die in het gebied leven. Voor kinderen die de natuur leuk vinden is het dus ook erg interessant en leerzaam!

Natuurlijk zijn ook ouders en andere geïnteresseerden van harte welkom.

Share this via