Hek geopend tussen Vliegbasis Woensdrecht en Business Park Aviolanda

Hek geopend tussen Vliegbasis Woensdrecht en Business Park Aviolanda

opening poort

Gedeputeerde Bert Pauli heeft woensdag 16 maart samen met Commodore Mario Verbeek en Business Park Aviolanda directeur Ed Heinen het hek tussen luchtmachtbasis Woensdrecht en Business Park Aviolanda geopend. De opening van het hek symboliseert de volgende stap in de samenwerking tussen luchtmacht en bedrijfsleven. Pauli: “Het uiteindelijke doel is het creëren van zo veel mogelijk banen”.

De samenwerking op militair en civiel gebied maakte de afgelopen jaren flinke vorderingen. Voorbeelden hiervan zijn Fokker dat onderhoud doet aan helikopters van de luchtmacht en civiele bedrijven die inspecties doen van luchtmachtmaterieel. Door nu letterlijk het hek te openen, smelten Business Park Aviolanda (BPA) en de vliegbasis nog meer samen als één onderdeel met een netwerk van verschillende bedrijven.

Samenwerken is nodig
Directeur Ed Heinen van Business Park Aviolanda: “Elk hek roept beperkingen op. De opening bevordert de samenwerking binnen het aerospace-cluster Aviolanda en levert een win-win situatie op voor luchtmacht, de bedrijven op het BPA en uiteindelijk ook de West-Brabantse gemeenschap”. Commodore Mario Verbeek, commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht (luchtmacht): “Samenwerking tussen defensie en het bedrijfsleven is nodig om het aerospace-cluster op en rondom de vliegbasis verder uit te bouwen en te ontwikkelen. We kunnen onze samenwerking nu verder intensiveren”.

Mijlpaal
De provincie Noord-Brabant is aandeelhouder van BPA. Als aanjager van de Brabantse economie en werkgelegenheid zijn zij trots op het doorbreken van de fysieke barrière, zegt gedeputeerde Pauli (Economie en Internationalisering). “Een mijlpaal in de verdere ontwikkeling van het regionale aerospace-cluster en het ecosysteem dat we rond vliegtuigonderhoud aan het bouwen zijn.”

Een tevreden Heinen tot slot: “Hoe kun je in de huidige complexe luchtvaartsector effectief en efficiënt je doelen bereiken zonder samen te werken? Het openen van het hek biedt kansen voor bedrijven, werkgelegenheid en innovatie.”

Fokker Elmo en Fokker Services zijn al jaren gevestigd op BPA. De laatste jaren kwamen er diverse nieuwe en specialistische spelers bij op het gebied van luchtvaartonderhoud, waaronder niet-destructief onderzoek van materialen, composietreparaties- en opleidingen en vliegtuigmotorenonderhoud.  Op de vliegbasis Woensdrecht zijn het opleidings- en onderhoudscentrum van de Luchtmacht gevestigd samen met partners om het onderhoud betaalbaar te houden en de inzet van de vliegtuigen te verhogen.

Share this via