Innovatieve kracht MKB centraal tijdens bijeenkomst met Luchtmacht

Innovatieve kracht MKB centraal tijdens bijeenkomst met Luchtmacht

Vandaag zijn 14 Midden- en Kleinbedrijven (MKB) samengekomen op de vliegbasis Woensdrecht om te kijken naar samenwerkingsmogelijkheden. Op verzoek van de Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Schnitger, hebben de Netherlands Aerospace Group (NAG) en de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) samen met het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) deze bijeenkomst georganiseerd. De doelstelling was om de innovatieve kracht van het MKB naar boven te brengen en in staat te stellen om hierover van gedachten te wisselen met de Luchtmacht.

Het gaat om bedrijven en kennisinstituten die actief zijn in de luchtvaartgerelateerde onderhouds, reparatie, revisie- en modificatiebranche. De NAG en de NIDV hebben zowel bedrijven uitgenodigd die daadwerkelijk onderhoud uitvoeren als die actief zijn in de luchtvaartgerelateerde dienstverlening, grondsystemen en platformondersteuning en ingenieursbureaus. In totaal hebben 14 bedrijven zich gepresenteerd om te laten zien wat de toegevoegde waarde van het bedrijf kan zijn, wat het bedrijf aantrekkelijk maakt, wat de prestaties zijn op het betreffende gebied en hoe ze een mogelijke, toekomstige samenwerking zien. Tijdens de bijeenkomst was er ruimte voor discussie om met de bedrijven van gedachten te wisselen over het waarborgen van kennis en kunde in een samenwerking, mogelijke samenwerkingsmodellen tussen een cluster van MKB’s en de overheid en de behoefte aan opvolging van dit initiatief vanuit de brancheorganisaties.

Dit initiatief past bij de positieve houding van Defensie om de betrokkenheid van het MKB te vergroten en waarbij gekeken wordt om waar mogelijk gebruik te maken van het innovatief vermogen van het MKB. Samen met het MKB wordt gekeken hoe de instandhoudingskosten van Defensie verlaagd kunnen worden en de inzetbaarheid van de vliegtuigen verhoogd kan worden.

Commandant Logistiek Centrum Woensdrecht, Commodore Eric Schevenhoven: “De Luchtmacht heeft verschillende ideeën en voorstellen gehoord die de moeite waard zijn om verder te onderzoeken en stapsgewijs op te pakken. Hierbij zullen we ook nadrukkelijk de positionering van de BV Nederland in de context van Maintenance Valley en Aviolanda betrekken.“

mkb dag high res

Share this via