Lancering Dutch Drone Centre Aviolanda

Lancering Dutch Drone Centre Aviolanda

19 april 2017, Den Haag – Tijdens de international TUSExpo in Den Haag werd vandaag het startsein gegeven voor het Dutch Drone Centre (DDC) op Aviolanda Woensdrecht. Sander Heijmans, directeur Aviolanda Aerospace en lid van Raad van Toezicht van het DDC, onthulde het logo en website in het bijzijn van de partners van DDC. Het Dutch Drone Centre biedt mogelijkheden om met drones te trainen, deze te testen en te demonstreren op een gecontroleerde luchthaven.

Het testen en demonstreren van drones op Aviolanda kan al sinds begin dit jaar. Hiervoor wordt het luchtruim van de vliegbasis Woensdrecht wekelijks op vaste tijdstippen opengesteld. Vanaf april 2017 gebeurt dit onder de nieuwe naam Dutch Drone Centre Aviolanda; dé test en demo locatie voor professionele ontwikkelaars en gebruikers van drones.

Wordt 2017 het jaar van de waarheid voor professionele Nederlandse drone bedrijven? Dutch Drone Centre maakt het in ieder geval mogelijk om veilig te vliegen met drones vanaf de gecontroleerde vliegbasis Woensdrecht. Daarnaast komt door de samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht en de contacten met de civiele luchtvaartautoriteiten definitieve certificering steeds dichterbij.

Het Dutch Drone Centre richt zich op professionele ontwikkelaars van drones en hun toepassingen. DDC heeft daarnaast ook afspraken gemaakt over de uitvoering van ontwikkel- en demoprojecten en de huisvesting van nieuwe drone-gerelateerde bedrijven op Aviolanda Aerospace in Woensdrecht.
Voor meer informatie: www.dutchdronecentre.com

Share this via