Luchtvaartopleider AM&TS breidt landelijk uit

Luchtvaartopleider AM&TS breidt landelijk uit

Luchtvaarttechnisch opleider Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) uit het Brabantse Woensdrecht gaat landelijk uitbreiden. Het Part 147-gecertificeerde opleidingsinstituut meldt dat het vanaf Hoofddorp niet alleen modulair onderwijs en Part 66 examinering voor Basic Training gaat verzorgen, maar inmiddels ook is gestart met een eerste B737 B1/ B2 Type Training.

“We hadden tot nu toe een regionale ambitie, maar we willen nu landelijk actief gaan worden”, zegt directeur Wim Blinkhof van AM&TS. “Met onze opleidingen richten we ons met name op technici in de omgeving van Schiphol en Lelystad.”

Zowel bedrijven als individuele personen kunnen bij AM&TS terecht. “Wij zijn een van de weinig Part 147-gecertificeerde opleiders in Nederland. Wij bieden bestaande luchtvaarttechnici de mogelijkheid om bij ons een AML (Aircraft Maintenance License) te behalen. Daarmee heeft de technicus een aftekenbevoegdheid, en kan daarmee onderhoudstaken die gedaan zijn door anderen aftekenen”, zegt Blinkhof. Part 147 is luchtvaartonderwijs op basis van regelgeving van de Europese luchtvaartautoriteit EASA.

AMTS wil in Hoofddorp op individuele basis modulair onderwijs gaan bieden, gevolgd door examinering. De opleider is daarnaast bezig met de aanzet om onderwijsactiviteiten te starten op Brussels Airport. Het Part 147-gecertificeerde opleidingsinstituut meldt dat het vanaf Hoofddorp niet alleen modulair onderwijs en Part 66 examinering voor Basic Training gaat verzorgen, en inmiddels ook is gestart met een eerste B737 B1/ B2 Type Training.

Share this via