Nieuwbouwactiviteiten Logistiek Centrum Woensdrecht van start

Nieuwbouwactiviteiten Logistiek Centrum Woensdrecht van start

Op donderdag 12 mei werd de aftrap gegeven voor de nieuwbouwplannen van het Logistiek Centrum Woensdrecht op de Vliegbasis Woensdrecht. Als medio 2015 deze nieuwbouwactiviteiten zijn afgerond, wordt de synergie bereikt die met het samenvoegen van de locaties Dongen en Rhenen op de hoofdlocatie Woensdrecht beoogd werd toen het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) werd opgericht om het onderhoud en de logistiek te verzorgen van het vliegend materieel en de grondgebonden communicatiesystemen.

Directeur van het LCW, commodore Ort gaf de symbolische aftrap voor de start van de nieuwbouwplannen door een gebouw te slopen dat plaats moet maken voor het nieuwe logistiek complex. Dit is het eerste grote project dat van start gaat. De nieuwbouw van dit distributiecentrum, met een oppervlakte van 12.500 vierkante meter, is bedoeld voor de ontvangst, opslag en distributie van het materieel voor de vliegbases en voor de eigen afdelingen. Ook het kantoorpersoneel van de afdeling Logistiek, dat nu nog verspreid zit over verschillende gebouwen, wordt gehuisvest in dit gebouw. Kort na dit eerste project gaat ook de nieuwbouw voor het cluster Avionica van de locatie Rhenen van start, waar onderhoud gepleegd wordt aan elektronische componenten uit onder meer de F-16’s. Deze werkplaats heeft een oppervlakte van ± 5.000 vierkante meter.

Afronding medio 2015
Eerder dit jaar is al de bouw van een nieuw legeringsgebouw met 60 bedden gestart om medewerkers van de over te komen locaties te huisvesten. In het totale nieuwbouwplan voor het LCW is ook de bouw van een nieuw hoofdgebouw opgenomen om de kantoorfuncties van de stafafdelingen en de afdeling Account Management onder te brengen. De nieuwbouw voor de Productie Eenheid Grondsystemen en Missieondersteuning van de locatie Dongen start zodra het nieuwe logistiek complex in gebruik is genomen en het huidige logistiek complex is afgebroken. De nieuwbouw wordt namelijk gerealiseerd op de plaats van het huidige distributiecentrum. Met de ingebruikname van deze werkplaats voor het onderhoud aan grondgebonden communicatiesystemen medio 2015 worden de nieuwbouwplannen voor het LCW dan afgerond en zijn alle onderhoudslocaties ondergebracht op de hoofdlocatie Woensdrecht.

Share this via