Nieuwe directeur Aviolanda Aerospace Woensdrecht per 1 december 2016

Nieuwe directeur Aviolanda Aerospace Woensdrecht per 1 december 2016

Hoogerheide, 17 oktober- Sander Heijmans, directie Maastricht Aachen Airport, zal per 1 december a.s. aantreden als nieuwe directeur van Aviolanda Aerospace Woensdrecht. Heijmans zal het stokje overnemen van interimdirecteur Ed Heinen. 

Sinds 1 januari 2016 was Ed Heinen aangesteld als interim-directeur bij Aviolanda Aerospace. Heinen heeft impulsen en richting gegeven aan de koerswijziging die Aviolanda Aerospace aan het maken is. Hij heeft energiek gewerkt aan vestiging van LR Systems binnen Aviolanda Aerospace, de ontwikkeling van de UAV test- en demolocatie, voorbereidingen voor een multi purpose onderhoudshangar en oprichting van Brabant Aerospace als luchtvaart samenwerkingscluster. Na een periode van 11 maanden zal hij zijn opdracht afronden en zal Sander Heijmans zijn verantwoordelijkheden als statutair directeur overnemen.

Heijmans is meer dan 9 jaar werkzaam geweest bij Maastricht Aachen Airport en bekleedde vóór deze periode commerciële- en management posities bij o.a. Transavia en Martinair. Heijmans: “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe functie, het verder ontwikkelen en vormgeven van het MRO aerospace cluster in Noord Brabant is een prachtige uitdaging waarbij ik ook kan bouwen op het fundament wat mijn voorgangers bij Aviolanda hebben gelegd.”

Naast de aanstelling van de nieuwe directeur is de Raad van Commissarissen per 1 oktober op basis van het aftreedrooster vernieuwd met de komst van de heer Amandus Lundqvist als nieuwe voorzitter (Boegbeeld Topsector High Tech Systemen en Materialen bij Holland High Tech) en mevrouw Hester Bijl (Decaan van de Faculteit Aerospace Engineering TU Delft).

Gezamenlijk zullen de nieuwe directeur en de RvC, in samenwerking met het bedrijfsleven, richting geven aan de ontwikkeling van Aviolanda Aerospace als innovatief en toonaangevend aerospace MRO cluster met de komst van F35 MRO, UAV test en demo faciliteiten en luchtvaart technische scholing. De aandeelhouders en commissarissen spreken het volste vertrouwen uit in de nieuwe directeur en de toekomst van een dynamisch ontwikkelend aerospace cluster.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Charlotte Koeleman, Aviolanda Aerospace via charlotte.koeleman@aviolanda.nl

Share this via