Ondertekening intentieovereenkomst Defensie en Boeing

Ondertekening intentieovereenkomst Defensie en Boeing

The Boeing Company en het Logistiek Centrum Woensdrecht hebben donderdag 4 november een framework agreement (een zogenaamde intentieovereenkomst) ondertekend. Met deze overeenkomst willen beide partijen de mogelijkheden tot intensivering van de samenwerking van het Ministerie van Defensie en Boeing onderzoeken op het gebied van onderhoud, reparaties en modificaties.

Defensie-Boeing

Directeur van het Logistiek Centrum Woensdrecht, commodore ir. P.K. Ort en de directeur van de afdeling Army Integrated Logistics programs van The Boeing Company, mevrouw. P.A. Widener

Het Logistiek Centrum Woensdrecht houdt zich als één van de onderhoudscentra binnen Defensie bezig met deze werkzaamheden voor de vliegende wapensystemen. Het intensiveren van de samenwerking is gericht op het kunnen laten vliegen van de Chinook en Apache helikopters van de Koninklijke Luchtmacht en op het stimuleren van regionale onderhouds-, reparatie- en modificatiewerkzaamheden voor de militaire en civiele luchtvaart.

Directeur van het Logistiek Centrum Woensdrecht van de Defensie Materieel Organisatie, commodore ir. P.K. Ort spreekt zijn enthousiasme uit voor de overeenkomst: “Het intensiveren van de onderhoudsactiviteiten samen met Boeing en de Nederlandse industrie draagt bij aan onze missie om de Nederlandse helikoptervloot te laten vliegen. Ook past deze overeenkomst bij het Maintenance Valley initiatief, dat ondersteund wordt door de nieuwe regering om de Nederlandse positie en dan met name het project Aviolanda Woensdrecht in Zuid-West Nederland als regio voor militaire en civiele onderhouds-, reparatie en modificatiewerkzaamheden te versterken.”

Ook de directeur van de afdeling Army Integrated Logistics programs van The Boeing Company, mevrouw. P.A. Widener staat hier volledig achter. “Boeing is al decennia partner van het Nederlandse Ministerie van Defensie voor vliegtuigonderhoudsprogramma’s waaronder de Chinook en Apache helikopter. We richten ons op het aanhalen van de banden met Nederland en het bijdragen aan de Nederlandse luchtvaartindustrie en –economie.”

Eerder tekende Boeing al een samenwerkingsovereenkomst met de World Class Aviation Academy (WCAA), ook onderdeel van Aviolanda Woensdrecht. De overeenkomst heeft als doel om de mogelijkheden te onderzoeken voor de gezamenlijke ontwikkeling van onderhoudstrainingen, lesmateriaal en computerondersteunend onderwijs voor de Noord Europese luchtvaartindustrie. Daarnaast maakt een samenwerkingsovereenkomst de uitwisseling van studenten, instructeurs en lesmateriaal mogelijk.

Share this via