Op Girlsday maken ruim 100 meiden kennis met vliegtuigtechniek

Op Girlsday maken ruim 100 meiden kennis met vliegtuigtechniek

Op laagdrempelige wijze meiden van 13 tot 15 jaar kennis laten maken met de wereld van vliegtuigtechniek: dat is het doel van AM&TS, Fokker Services Group en Vliegbasis Woensdrecht. Al kletsend lopen op donderdag 30 maart ruim 100 meiden van ‘t Rijks en het ZuidWestHoek College tijdens de Girlsday over het terrein. En dat lijkt een groot succes. De interactieve workshops springen er voor vriendinnen Lot, Naomi en Lynn bovenuit: “We mochten zelf een make-up doos maken, dat is heel leuk om te doen!”

Angela Zegers-Marcus, management assistent van AM&TS, benadrukt: “Het is ontzettend belangrijk dat we meiden al op jonge leeftijd enthousiast maken voor techniek. Veel vrouwelijk talent gaat verloren, omdat ze onbekend zijn met technische opleidingen en beroepen. De meiden van de Girlsday gaan hun profielkeuze nog maken. Tijdens dit evenement kunnen ze op voorhand al kennismaken met de technische wereld.”

Interactieve workshops

Zelf een make-up doos maken: Lot, Naomi en Lynn vertellen enthousiast over hun ervaring tijdens de Girlsday. “Dat is wel heel leuk om te doen!” Vooral de interactieve workshops vinden de drie vriendinnen van scholengemeenschap ‘t Rijks het leukste: “Kijk deze foto hebben we net laten maken”, trots laat Lot een foto zien waar ze stralend in een militair decor geposeerd staat. “Dit mag je ook mee naar huis nemen en dat is leuk!” Tijdens  Girlsday nemen ze een kijkje in een vliegtuig en leren ze de wereld erachter kennen, dat vinden ze interessant. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. De meiden worden verwend op een heerlijke lunch om even  stil te staan bij al deze nieuwe indrukken. 

Divers programma

Hoe heb je de keuze voor deze opleiding gemaakt? Franke Teunissen – van de Kamp, commandant van Vliegbasis Woensdrecht, vraagt studente en werkende technici Lisa en Myla het hemd van het lijf over hun keuze voor deze technische wereld. Om de leerlingen een beter beeld van het werkveld te geven. Medewerkers en studenten van de diverse bedrijven op het businesspark leiden de meiden gedurende de dag rond. Van een rondleiding in de hangaar van Fokker Services Group tot een workshop van KLM en interactieve opdrachten bij de Koninklijke Luchtmacht. De diversiteit zorgt voor een hoop inspiratie en dit werpt hopelijk in de toekomst zijn vruchten af! 

Kijk voor meer informatie op www.vliegtuigtechniek.nl

Share this via