Opening vestiging Elbit op locatie van Logistiek Centrum Woensdrecht

Opening vestiging Elbit op locatie van Logistiek Centrum Woensdrecht

Onderstaand vindt u meer informatie over de opening van de vestiging van Amerikaanse fabrikant Elbit op de locatie Rhenen van het Logistiek Centrum Woensdrecht. Deze vestiging zal over een jaar als de nieuwbouw gereed is op de vliegbasis Woensdrecht verhuizen naar de locatie Woensdrecht, waarmee opnieuw een luchtvaartbedrijf is aangetrokken naar de regio Woensdrecht.

Op 3 november heeft Elbit Systems of America een onderhoudsfaciliteit geopend binnen het Logistiek Centrum Woensdrecht op de locatie Rhenen. Een en ander is het gevolg van de intentieverklaring die 8 maanden geleden is getekend door commodore Peter Ort, directeur van het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en Raanan Horowitz, directeur van Elbit Systems of America (ESA). In de geopende faciliteit voert ESA onderhoud uit aan diverse avionica componenten van de Nederlandse en buitenlandse F-16’s. Daarnaast verwacht ESA op korte termijn het pakket aan avionica onderhoudswerkzaamheden uit te bereiden met innovatieve technieken. Met het verplaatsen van deze werkzaamheden vanuit Amerika naar het LCW worden de transporttijden en kosten voor de Luchtmacht aanzienlijk verlaagd en gaat de beschikbaarheid van de wapensystemen omhoog.‪

In de tweede fase heeft ESA de intentie om tegen betaling gebruik te maken van specifieke avionica testapparatuur van het LCW om avionica reparaties uit te voeren voor andere F-16 gebruikers in zowel Europa als daarbuiten. Bij de verplaatsing van de avionica werkzaamheden van Rhenen naar Woensdrecht eind 2012 om alles op één plaats te concentreren bij het LCW op de vliegbasis Woensdrecht, zal ESA meeverhuizen. Na Terma is ESA de tweede fabrikant die zich daadwerkelijk op het LCW vestigt waardoor de doelstellingen om een regional support center voor onderhoud, reparatie en modificatie te worden en invulling te geven aan Maintenance Vally en daaruit voortvloeinde gebiedsontwikkeling Aviolanda Woensdrecht voor de clustering van luchtvaartgerelateerde bedrijven in de regio wederom een stap dichterbij zijn gekomen.

Share this via