Koning Willem-Alexander bezoekt Koninklijke Militaire School Luchtmacht - Aviolanda
64
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-64,bridge-core-2.7.8,,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Koning Willem-Alexander bezoekt Koninklijke Militaire School Luchtmacht

About This Project

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdag 11 september 2014 een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) op vliegbasis Woensdrecht. Dit luchtmachtonderdeel verzorgt alle benodigde opleidingen en cursussen voor de militairen van de Koninklijke Luchtmacht.

 

Op de vliegbasis zijn onder meer de Joint Meteorologische Groep (JMG), het Brand Opleiding en Training Centrum en de Elementaire Militaire Vliegeropleiding (EMVO) vertegenwoordigd. De koning werd ontvangen door Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Alexander Schnitger en commandant KMSL kolonel Peter de Boer.

 

Er waren besprekingen met vertegenwoordigers van de diverse squadrons en de koning kreeg een rondleiding door de JMG. De taak van de JMG is het leveren van meteorologische ondersteuning aan alle krijgsmachtonderdelen waar ter wereld deze zich ook bevinden. Daarna bezocht de koning de EMVO. Naast leerlingen van de Koninklijke Luchtmacht volgen ook leerlingen van de Koninklijke Marine hier de elementaire en voortgezette vliegopleidingen.