Samenwerking WCAA en Fokker Elmo

Samenwerking WCAA en Fokker Elmo

De World Class Aviation Academy (WCAA) en Fokker Elmo gaan samenwerken als het gaat om interne opleidingen en vakgerichte trainingen voor de medewerkers van Fokker Elmo. Voor beide bedrijven die gevestigd zijn op het bedrijventerrein Aviolanda versterkt deze samenwerking de ambitie om verder te groeien als belangrijke spelers in de luchtvaartindustrie.

Samenwerken
De WCAA denkt intensief mee over de inhoud van de opleidingen en trainingen. Dit betekent dat er geen standaardpakket wordt afgenomen door Fokker Elmo, maar juist een op maat gemaakt trainingspakket. Niet alleen passend bij de wensen van Fokker Elmo maar ook bij de werkwijze en bedrijfsgerelateerde kennis van het bedrijf. Ook in de toekomst wil de WCAA een belangrijke rol spelen in de inhoud van opleidingen en trainingen voor de medewerkers van Fokker Elmo.  Jan Lagasse, Managing Director Fokker Elmo; “De vakgerichte opleidingen en trainingen die de WCAA voor Fokker Elmo zal gaan verzorgen sluiten aan op onze doelstelling om hoogwaardige kwaliteit te leveren waarmee we kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten en de wet- en regelgeving in de luchtvaartsector. Om hoogwaardige kwaliteit te kunnen leveren zijn niet alleen onze producten belangrijk maar vooral ook de mensen die hieraan werken. Fokker Elmo vindt het belangrijk om te investeren in haar medewerkers en budgetteert dan ook jaarlijks 3,5% van de bruto loonsom voor opleidingen en trainingen. Met het aangaan van de samenwerking met de WCAA willen wij nog meer investeren in onze medewerkers en een verdere professionaliseringsslag maken in de wijze van opleiden en trainen.”

Training Human Factors en Safety, Health & Environment
De eerste vakgerichte training gaat in op het onderwerp ’Veiligheid in de Luchtvaartsector’ en zal op vrijdag 3 december 2010 van start gaan. Deze training bestaat uit twee dagdelen, het eerste dagdeel gaat in op Human Factors (over bewustwording van verantwoordelijkheden binnen de luchtvaartsector) en het tweede dagdeel gaat over Safety, Health en Environment. Op termijn is het de bedoeling dat een groot deel van de interne opleidingen en trainingen van Fokker Elmo ondergebracht worden bij de WCAA. De opleidingen en trainingen worden in de faciliteit van de WCAA gegeven.

Over de World Class Aviation Academy
De World Class Aviation Academy biedt technische opleidingen op maat in vliegtuigonderhoud, voor professionals werkzaam in de luchtvaartindustrie. Dit doen we voor specifieke toestellen. Daarnaast helpen we klanten met luchtvaartgerelateerde opleidingsvragen zoals Technisch Engels en veiligheid. We verzorgen een totaal opleidingspakket. We werken samen met commerciële partijen én het reguliere onderwijs om maatwerk te kunnen leveren. En om de kwaliteit van onze opleidingen hoog te houden. Door onze samenwerking met verschillende partners is de World Class Aviation Academy een uniek concept in de luchtvaart.

Over Fokker Elmo
Fokker Elmo maakt onderdeel uit van Fokker Technologies en heeft haar hoofdkantoor in Hoogerheide. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, repareren en onderhouden van elektrische en elektronische systemen voor de aerospace en defensie industrie. Door de jaren heen heeft Fokker Elmo zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van elektrische systemen voor o.a. Airbus, Boeing, Bombardier Aerospace, Lockheed Martin en Raytheon, gebaseerd op haar expertise inzake vliegtuig/systeem integratie.De moderne bedrijfsfaciliteiten zijn ingericht voor drie hoofdactiviteiten: elektrische bekabelingen, stroomverdelingsapparatuur, en elektronische systemen voor vliegtuig en defensie toepassingen. Fokker Elmo heeft naast haar hoofdvestiging in Hoogerheide, ook vestigingen in China, Turkije en Noord Amerika en Canada. Dankzij haar geavanceerde ontwerp- en productietechnieken is Fokker Elmo verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de bekabeling voor het nieuwe gevechtsvliegtuig de F-35 Joint Strike Fighter. Daarnaast participeert het bedrijf ook in de bekabeling van de JSF motoren die door Pratt & Whitney geleverd worden.

Share this via