Samenwerking World Class Aviation Academy met het Deense TERMA

Samenwerking World Class Aviation Academy met het Deense TERMA

Tijdens de open dag van de Aircraft Maintenance & Training School op 30 januari ondertekent de World Class Aviation Academy een samenwerkingsovereenkomst met TERMA. Dit Deense bedrijf richt zich op het ontwikkelen, produceren en op de wereldmarkt brengen van “mission critical” oplossingen voor de luchtvaartsector, defensie, ruimtevaart en de OOV sector. De samenwerking bestaat uit het gezamenlijk aanbieden van trainingen en het gezamenlijk gebruik van trainingsmateriaal in het nieuwe opleidingencentrum van de World Class Aviation Academy.

De samenwerking met TERMA is weer een belangrijke ontwikkeling voor Aviolanda Woensdrecht, waar hoogwaardig onderhoud aan vliegtuigen en helikopters gaat plaats vinden, samen met het Luchtvaarttechnisch onderwijs dat wordt verzorgd binnen de World Class Aviation Academy.

Richard Jones, senior vice president van TERMA is verheugd over deze stap voorwaarts in Nederland: “Wij leveren wereldwijd geavanceerde “mission critical” protectiesystemen voor straaljagers, helikopters en vrachtvliegtuigen. TERMA werkt voor de luchtmachten van de meeste NATO landen, heeft partnerships met vooraanstaande internationale vliegtuigfabrikanten en gaat in Zuidwest Nederland intensief samenwerken met de World Class Aviation Academy. Daarnaast zet TERMA nog een belangrijke nieuwe stap in de “tweede thuismarkt”, namelijk het opzetten van een Europese support faciliteit op vliegbasis Woensdrecht, die begin 2010 wordt geopend.”

Verdere uitbreiding samenwerkingspartners
Director WCAA Peter Huis in ‘t Veld is trots op deze nieuwste samenwerkingspartner: “De toetreding van wereldmarktleider van Airborne Systems, het Deense TERMA, biedt voor de World Class Aviation Academy een verbreding van het opleidingsaanbod. TERMA is een zeer gerespecteerd bedrijf en ik ben zeer trots dat zij de World Class Aviation Academy hebben gekozen als opleidingspartner!”

De World Class Aviation Academy verzorgt luchtvaarttechnische opleidingen. Vanaf de zomer 2010 opent zij daartoe een opleidingencentrum in een volledig gemoderniseerd pand in Woensdrecht, aan de Aviolandalaan. De opleidingen (zowel basis- als typetrainingen) worden part 147 gecertificeerd aangeboden. Inmiddels heeft de WCAA samenwerkingsovereenkomsten gesloten met diverse luchtvaartbedrijven.

Share this via