Serious gaming in opleidingen KMSL

Serious gaming in opleidingen KMSL

Op woensdag 25 februari gebruikt de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) officieel voor de eerste keer het zogeheten Serious Gaming in een opleiding.

Serious Games ofwel computersimulatie laten leerlingen en cursisten in een veilige omgeving nieuwe dingen leren en zichzelf ontwikkelen. De KMSL (luchtmacht opleidingscentrum) is het eerste onderdeel binnen de Koninklijke Luchtmacht die Serious Gaming heeft geïntegreerd in de opleidingen en trainingen.

Virtual Battlespace (VBS-2) is computer-based simulatie om de militair te ondersteunen bij het Opleidingen & Training proces. In dit programma zijn speciaal voor Defensie extra opties toegevoegd zoals een uitgebreide evaluatie module, de juiste voertuigen, wapens en uitrusting. Daarnaast beschikt VBS2 over uitgebreide terreindatabases (bijv. Uruzgan, Haven Rotterdam) met diverse soorten landschap, vegetatie, huizen, terrein en dynamische objecten. De terreindatabases zijn tevens dynamisch, zo worden de inslagen weergegeven en gebouwen die geraakt zijn instorten. VBS2 biedt extra mogelijkheden voor het trainen in geïntegreerd optreden in de lucht, water etc. wat normaal in het veld niet kan. Ook kan VBS2 worden gebruikt voor training van onderdelen van optreden in verstedelijkt gebied, bevelsvoering, gevechtsleiding of het Joint optreden. Het gaat dan om reageren op onverwachte niet van te voren bedachte situaties, afwijken van het plan etc.

In de afgelopen decennia zijn er steeds meer simulatiesystemen in gebruik genomen door Defensie om haar militairen beter en goedkoper te kunnen trainen voor hun taakstelling. Serious Games is interactief en leidt er toe dat je zaken sneller oppikt. Sommige games leren je met andere samen te werken en problemen op te lossen.
De cursus Air Mobile Protection Team (AMPT) zal als eerste gebruik gaan maken het programma Virtual Battle Space (VBS2).

seriousgaming

 

 

 

Share this via