Staatssecretarissen Defensie en EZK bezoeken Maintenance Cluster Woensdrecht

Staatssecretarissen Defensie en EZK bezoeken Maintenance Cluster Woensdrecht

Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat bezochten vanmiddag de Vliegbasis Woensdrecht en Aviolanda. Een bijzonder werkbezoek, waarbij de bewindsvrouwen niet alleen kennismaakten met de werkzaamheden in het warehouse en de onderhoudshangar, maar ook van dichtbij de samenwerking tussen Defensie en de civiele industrie zagen.

Na het welkomstwoord van Commodore Richard Laurijssen, commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW), werd de delegatie, waaronder burgemeester Steven Adriaansen en gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli, per bus naar het warehouse gebracht. Met de komst van de F-35, de opvolger van F-16, maakt Woensdrecht zich nu klaar om in 2019 alle reservedelen voor de F-35 toestellen in Europa op te slaan. Het gaat om opslag, verzending en het beheer van reservedelen van ruim 400 Europese F-35’s. De deal is goed voor de werkgelegenheid in de distributiesector. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen voor het uitvoeren van het onderhoud aan de F-35 motor.

De F-16 die binnen de hekken van de onderhoudshangar uitgestald stond, nodigde uit voor een volgende stop. De staatssecretarissen spraken met defensiemedewerkers en vertegenwoordigers van de civiele industriële partners van het LCW in de immense hal waar gevechtshelikopters en -vliegtuigen door hoogwaardig technisch personeel weer worden klaargemaakt om op militaire missie te gaan.

Het LCW, onderdeel van Vliegbasis Woensdrecht, voert het grotere onderhoud aan de vliegtuigen en helikopters uit op een hoog professioneel niveau. De nauwe samenwerking met onder andere Aviolanda vergroot de prestatie en verlaagt de doorlooptijden. Defensie trekt hierin succesvol op met het Ministerie van Economische Zaken en klimaat en de provincie Noord-Brabant. Op deze manier maakt de luchtmacht zicht klaar voor de toekomst, met onder meer de komst van de nieuwe F-35.

Share this via