Start TOPweek met maintenance en vliegtuigtechniek

Start TOPweek met maintenance en vliegtuigtechniek

Hoogerheide – Van 28 oktober t/m 1 november zullen meer dan 1200 leerlingen van VMBO en Mavo kennis maken met techniek aan de Techniekboulevard in Bergen op Zoom. Het doel is jongeren te laten ervaren hoe gevarieerd techniek is door middel van tien workshops. Nieuw zijn maintenance en vliegtuigtechniek. Een mooie opsteker voor Woensdrecht. Wethouder Van der Wijst uit Woensdecht verwelkomt de leerlingen van het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht op dinsdag 29 oktober.

Regionale aanpak

De TOPweek vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Het belang van techniekpromotie past perfect in het stimuleringsplan van de overheid om voldoende technische vakmensen voor de toekomst te waarborgen. Niet alleen het onderwijs, ook de ondernemers en gemeenten ondersteunen dit. Gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen, Roosendaal en Halderberge dragen financieel en organisatorisch bij aan de TOPweek.

Populair bij de scholen

Het aantal scholen dat meedoet is dit jaar gestegen tot maar liefst 15. Ook het niveau van de studenten (met een verheugend aantal van ruim 50% meisjes) is hoog: 70% volgt een mavo of theoretische leerweg. Het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht bezoekt de TOPweek ook, met maar liefst ruim 100 geïnteresseerden. Deze leerlingen, en hun medestudenten uit de regio, zijn wellicht potentiële studenten voor een vervolgstudie aan de Aircraft Maintenance & Training School, opleiding vliegtuigtechniek, in Hoogerheide.

Share this via