Start werkzaamheden eerste groene project

Start werkzaamheden eerste groene project

Op 13 oktober zijn de werkzaamheden begonnen van het eerste groene project van Aviolanda Woensdrecht, namelijk fase 1 bij de Kooisloot te Hoogerheide. Wethouder van der Wijst en de heer Huis in ‘t Veld van de World Class Aviation Academy gaven hiervoor het officiele startsein. De heer Huis in ‘t Veld heeft symbolisch de eerste graafwerkzaamheden verricht met een kraan.

De heer Huis in ‘t Veld van de WCAA deed symbolisch de eerste graafwerkzaamhedenOp 13 juli werd het bouwbord dat deze werkzaamheden aankondigt feestelijk onthuld door burgemeester Fränzel, de heer Huis in ‘t Veld en mevrouw De Leeuw van de Provincie Noord-Brabant. De huidige werkzaamheden vormen de eerste fase van werkzaamheden in een groter gebied rond de Kooisloot. Het gebied wordt aantrekkelijk gemaakt voor diverse soorten amfibieën, vleermuizen, vogels en vlinders. Dit gebeurt door de oever van de sloot minder steil te maken, bomen te planten en bloemrijk grasland in te zaaien.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Waterschap Brabantse Delta en Dienst Landelijk Gebied. De financiering wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente, de Provincie en de World Class Aviation Academy.

Share this via