Thomas: ‘Ik zie studenten bij AM&TS groeien tot verantwoordelijke mensen, dat is gaaf’

Thomas: ‘Ik zie studenten bij AM&TS groeien tot verantwoordelijke mensen, dat is gaaf’

Al zijn hele leven is Thomas Poleij gefascineerd door vliegtuigen. De grootsheid, de techniek, de complexiteit… Niet helemaal gek dus, dat hij koos voor een studie in de luchtvaarttechniek. Na een succesvolle mbo-studie in de Luchtvaarttechniek in Woensdrecht, geeft hij zijn kennis nu door aan een nieuwe lichting studenten op de AM&TS en Curio. Wat hem drijft? Hij vertelt het graag!

Eerlijkheid en verantwoordelijkheid voorop

Thomas is iemand met een passie voor techniek, maar ook iemand waarbij eerlijkheid en verantwoordelijkheid in een hoog vaandel staan. Thomas: “Dat is wat studenten hier op school vanaf het allereerste moment leren: wees altijd eerlijk, ook al heb je een fout begaan. Een groot gedeelte van de studenten gaat later sleutelen aan toestellen die de lucht in moeten, dan moet alles tiptop in orde zijn. Fouten wegstoppen is dan echt een no go.” Die verantwoordelijkheid pakken, gaat de studenten op de MBO-opleidingen Vliegtuigtechniek goed af, ziet Thomas. “Ik zie studenten hier echt groeien tot volwassen en verantwoordelijke mensen. Dat is gaaf om te zien.”

De docent kan zijn enthousiasme voor vliegtuigen maar moeilijk verbergen. In dat geval zit je op Aviolanda op de juiste plek, te midden van échte vliegtuigen. Thomas: “Juist dat is zo gaaf aan de opleidingen op deze locatie! Studenten bevinden zich meteen middenin het werkveld. Soms vliegt er vanuit het naastgelegen defensie ineens iets over, dat geeft ook mij nog altijd kippenvel, ook al heb ik het al zo vaak gezien en gehoord. Het geluid van een vliegtuig, daar word je als vliegtuigfanaat ongelooflijk blij van. Dat verveelt nooit.”

Baangarantie: studenten Luchtvaarttechniek zijn gewild!

Thomas hoopt dat in de toekomst meer en meer jongeren hun weg naar de luchtvaartonderhoud weten te vinden. “De baankansen voor de studenten die wij opleiden zijn heel groot. Uiteraard kunnen ze de vliegtuigtechniek in, waar veel vraag naar is. Maar omdat deze studenten zó technisch worden opgeleid, is er ook in andere branches veel vraag naar ze. Veel bedrijven willen juist specifiek studenten vanuit de mbo Luchtvaarttechniek in hun organisatie, liever dan studenten van andere opleidingen. Dat is een groot compliment voor onze opleidingen, en een groot voordeel voor onze jongeren.”

Share this via