Succesvolle opening nieuwe bedrijfshal De Spirit

Succesvolle opening nieuwe bedrijfshal De Spirit

Woensdag 21 januari 2015 heeft Bert Pauli, gedeputeerde Economische zaken van de Provincie Noord-Brabant, de nieuwe bedrijfshal De Spirit geopend. De Spirit is het eerste gerealiseerde vastgoedproject sinds de nieuwe koers van Business Park Aviolanda (BPA). De opening markeert ook de start voor vier nieuwe huurders voor het op luchtvaartgerichte bedrijventerrein.

Op basis van de behoefte van bedrijven is gezocht naar een turn key oplossing waarbij zij ontzorgd worden en Het BPA de vastgoed ontwikkeling voor onze rekening nemen, aldus Rob Sturm, directeur van het bedrijventerrein BPA. Eerdere initiatieven waarbij bedrijven zelf voor de ontwikkeling moesten zorgen, bleken moeilijk uitvoerbaar. Sturm: Door de drempel lager te maken hebben we nu een aantal succesvolle MKB bedrijven toegevoegd aan het luchtvaartcluster in Woensdrecht.

Betekenis cluster

Burgemeester Steven Adriaansen kreeg bij de opening het woord om in te gaan op de betekenis van dit luchtvaartcluster. Voor de gemeente Woensdrecht is de opening van een nieuwe bedrijfshal met nieuwe huurders goed nieuws. Adriaansen heette GeoInfra, AELS, TiaT en 4Repair welkom en wenste hen succes met de verdere ontwikkeling op deze inspirerende plaats.

De opening van de Spirit komt in een tijd waar Aviolanda en het bijbehorende bedrijventerrein positief in de belangstelling staan. Bij Fokker Services is er een behoefte aan een nieuwe hangar voor vliegtuigen van het formaat Airbus-320. Bovendien komt het motorenonderhoud van de F35 (JSF) naar Woensdrecht en werkt het bedrijf LCR-systems met Business Park Aviolanda aan de ontwikkeling van een assemblagehal voor de ontwikkeling van robots voor het onderhoud van vliegtuigen.

Sturm: “Ondanks dat de Spirit pas net opgeleverd is, is er nu al interesse uit de hoek van beleggers om het gebouw van ons over te nemen, hetgeen ons weer financiële ruimte geeft voor nieuwe ontwikkelingen. We zien dat de nieuwe dynamiek bij Aviolanda allerlei nieuwe kansen geeft voor nieuwe en bestaande huurders. Op dit moment werken Business Park Aviolanda en de vliegbasis Woensdrecht aan 5 projecten voor de huisvesting van nieuwe klanten, van kleinschalige opties tot en met complete hangars, in de markt voor militair en civiel onderhoud.

B746S9dCUAAniY_
B759s3gIIAEmkT7

Share this via