Thijs Melissen vliegt voor ATS de wereld over: ‘Toch blijf ik wel een huismus!’ 

Thijs

Thijs Melissen vliegt voor ATS de wereld over: ‘Toch blijf ik wel een huismus!’ 

‘Even’ naar Ibiza vliegen om een passagiersvliegtuig  te repareren, binnenkijken in de mooiste en meest luxe privéjets tot aan helpen bij de verkoop van vliegtuigen. Voor Thijs Melissen (24), werkzaam bij Airline Technical Support (ATS) op Aviolanda Aerospace, is dit de normaalste gang van zaken. “Wel blijft het een heel bijzonder vakgebied om in te werken,” vertelt Thijs. 

Grofweg kun je stellen dat alles wat vliegt Thijs als kleine jongen al interesseerde. Opgroeiend in het kleine dorp Sprundel in Brabant houdt hij met name de ruimtevaart in de gaten. Hij begint te denken: hoe kan hij daar terechtkomen? De luchtvaart is een eerste, logische stap. Want daar begint het, daar ontstaat de techniek.

Geen dag is hetzelfde 

Thijs loopt stage bij ATS en vliegt letterlijk door z’n stage heen. “Van tevoren had ik niet verwacht dat ik dit zó leuk zou vinden. In alle eerlijkheid dacht ik erover na om daarna meteen door te groeien naar de ruimtevaart. Maar we zijn nu zes jaar verder en ik ben blijven plakken,” vertelt Thijs lachend. Tijdens zijn stage en ook nu komt hij op wel hele bijzondere plekken, zoals Ibiza, Malaga, Cyprus en zelfs Curaçao.” 

“Het leukste is de diversiteit. Zowel in het werk als de plekken waar ik werk. Zo heb ik meegevlogen met privéjets van bekende personen om onderhoud aan de vliegtuigen te doen, maar ben ik ook ‘gewoon’ op de grond in Woensdrecht om onderhoud aan allerlei verschillende vliegtuigen te verrichten. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik leuk. Soms komt er een aanvraag binnen van een klant met een vliegtuig waarbij onderhoud nodig is. Dan gaan we voorbereiden, materialen bestellen en vervolgens er naartoe om het onderhoud te doen. En ook dan weet je nooit precies wat je aantreft, waardoor je altijd diversiteit in je werk hebt,” legt Thijs uit. 

Biertje met vrienden 

Het vele reizen was in het begin wel even wennen. “Ik ben best een huismus van nature. Ik houd van m’n dorp, voetbal daar in de eerste selectie van de amateurklasse en vond het altijd wel goed zo. Maar op het moment dat ik op reis ging voor werk, opende dat meer en meer mijn ogen. Je ziet zoveel en ontdekt mooie dingen van de wereld. Al is het nog steeds heel fijn om dan weer thuis te komen en vervolgens gelijk te gaan trainen of iets leuks te doen met mijn vriendin of vrienden.”

ATS is een hele flexibele werkgever, vertelt Thijs. “Het is een hele positieve, communicatieve en gemotiveerde groep. Als er iets is, kun je dat altijd met elkaar bespreken. En wil je ergens naartoe groeien? Dan is dat ook allemaal mogelijk.” Thijs heeft zelf nog een heleboel ambities. “Ik durf niet te zeggen welke kant het op gaat vallen, maar heel veel dingen lijken me leuk. Zoals meer leren over kwaliteitsonderzoek, doorgroeien naar projectmanager of uiteindelijk teamleider. Maar ook engineering is een kant die me blijft trekken,” vertelt Thijs met een brede lach. 

Een open weg

En de ruimtevaart? “Ik denk dat het altijd wel in mijn hoofd blijft zitten. Die weg hou ik dan ook zeker open. Voor nu heb ik het nog te veel naar mijn zin bij ATS, maar wie weet wat de toekomst brengt.” 

Share this via