Vacature Business Development Manager (24-32 uur)

Aviolanda Aerospace is een businesspark met een rijke geschiedenis, gevestigd bij de vliegbasis Woensdrecht. Vanuit een regierol kent Aviolanda een zogenaamd cluster van bedrijven, Defensie, overheid, scholen en kennisinstellingen om de civiele en militaire luchtvaartindustrie te ondersteunen en stimuleren op het gebied van onderhoud en opleidingen. Het is hét Nederlandse cluster voor civiel-militaire spelers gericht op MRO&U (Maintenance, Repair, Overhaul and Utililites), opleidingen & trainingen en innovatie. Hiermee biedt Aviolanda een ideale vestigingsomgeving voor nationale en internationale bedrijven die actief zijn op het gebied van hoogwaardig, flexibel en complex militair en civiel vliegtuigonderhoud.

 

Bedrijven als Fokker Service Group, Boeing, Airbus, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en DutchAero Services zijn op Business Park Aviolanda actief. Ze vinden er synergie en gebruiken en ontwikkelen innovatieve technologieën op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie, bijvoorbeeld ten behoeve van de F-35 (JSF). Dit zorgt voor internationale status en voor aantrekkingskracht. 

 

Aviolanda Aerospace, dat werkt vanuit een kleine, slagvaardige organisatie (ca. 7 fte), heeft voor de komende jaren de stevige ambitie om zich definitief op de kaart te zetten als dé landelijke hotspot voor innovatieve bedrijvigheid op het gebied van hoogwaardig onderhoud aan vliegtuigen, helikopters en onderdelen. Alle activiteiten zijn gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen betrokken partijen, het organiseren van een gezamenlijke branding en het aantrekken van nieuwe bedrijven, werknemers en studenten. Niet voor niets is Aviolanda Woensdrecht één van de belangrijkste onderwerpen op de strategische agenda van de regio West-Brabant en een cluster van nationaal belang.

 

Om aan deze groei een belangrijke bijdrage te leveren is ruimte ontstaan voor een Business Development Manager.

 

Wat ga je doen?


In deze uitdagende en zeer afwisselende, internationale rol word jij verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van de klantenportefeuille van het Business Park. Momenteel zijn er zo’n 20 bedrijven gevestigd, waar jij als accountmanager het aanspreekpunt voor bent. Dit zal minimaal 50% van de functie zijn. Voor het overige deel richt je je, nationaal en internationaal, op het aantrekken van nieuwe (militair/civiele) bedrijven op het gebied van hoogwaardig vliegtuigonderhoud. 

 

Je brengt bedrijven in kaart die binnen de ‘aerospace MRO’ of daaraan gelieerde sectoren actief zijn en onderzoekt de mogelijkheden om hiermee samen te werken. Dit betekent dus dat je regelmatig op pad bent (ook internationaal) om met potentieel nieuwe klanten een relatie op te bouwen. Dit kunnen start-ups zijn, maar ook ‘anchor’ partijen voor wie het interessant kan zijn zich ook in Nederland te vestigen. Daarnaast vertegenwoordig je het Business Park op relevante internationale evenementen, beurzen en conferenties waar je leads genereert en de naamsbekendheid van Aviolanda vergoot. 

 

Kortom, je bent in deze uitdagende functie dagelijks aanwezig ‘in de markt’ en volgt de ontwikkelingen op de voet, zodat je kansen weet te signaleren en benutten. Niet alleen leg je de eerste contacten, ook maak je maatwerk voorstellen, voer je de onderhandelingen en ondersteun je bij het opstellen van contracten en juridische documenten. 

 

Het is een zelfstandige rol, maar je zult intensief de samenwerking moeten opzoeken binnen het Aviolanda-team en met partners zoals regionale overheden, brancheorganisaties en andere stakeholders om succesvol te zijn. Je werkt ook nauw samen met de Algemeen Directeur, aan wie je rechtstreeks rapporteert.

 

Wat wordt gevraagd?


Je beschikt minimaal over een afgeronde bacheloropleiding in techniek, bedrijfskunde, economie of een vergelijkbaar vakgebied. Een technische opleiding is dus geen must, wel is het van belang dat je beschikt over technische affiniteit, zodat je de markt goed kunt doorgronden. Minimaal 8 jaar relevante werkervaring breng je daarnaast met je mee, bijvoorbeeld opgedaan in de technische, luchtvaart of vastgoedsector. Ervaring in internationaal business development is een pre. Het uitvoeren van markt- en concurrentieanalyses kent voor jou geen geheimen, ook ben je sterk in het voeren van zakelijke onderhandelingen. Het is beslist geen business van ‘snel scoren’, dus je beschikt over een lange adem en het strategisch denkvermogen om lange termijn doelen succesvol af te ronden.


Het opbouwen van relaties met potentiële klanten en het bevorderen van duurzame zakelijke partnerships gaat jou van nature goed af. Zowel in het Nederlands als Engels ben je goed onderlegd. Tot slot word je niet primair gedreven door ‘meer omzet’, maar gaat jouw hart sneller kloppen bij de mogelijkheid om impact te creëren op de directe omgeving in termen van banen, verduurzaming en innovaties.

 

Wat wordt geboden?


De salarisindicatie voor deze rol bedraagt ca. € 6.000,- tot € 7.000,- bruto per maand. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring;
– Een leaseauto (bij 32 uur), laptop en telefoon;
– 26 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband (de gewenste invulling is 3 of 4 dagen in de week);
– Aviolanda heeft een uitstekende pensioenregeling (ABP);
– De mogelijkheid tot hybride werken;
– Je komt te werken bij een nieuwe en ambitieuze club, binnen een zeer dynamische internationale markt.

 

Enthousiast?
Graag ontvangen we dan je cv met korte motivatie! Klik op de button solliciteren en neem contact op met Jorrit Hellemons voor meer informatie: jorrit@hellemonsrecruitment.nl (ook buiten kantoortijden bereikbaar).

 

Fokker Services Group Breaks Ground