Vacature Programmamanager Vastgoed (32 uur)

Aviolanda Aerospace is een businesspark met een rijke geschiedenis, gevestigd bij de vliegbasis Woensdrecht. Vanuit een regierol kent Aviolanda een zogenaamd cluster van bedrijven, Defensie, overheid, scholen en kennisinstellingen om de civiele en militaire luchtvaartindustrie te ondersteunen en stimuleren op het gebied van onderhoud en opleidingen. Het is hét Nederlandse cluster voor civiel-militaire spelers gericht op MRO&U (Maintenance, Repair, Overhaul and Utililites), opleidingen & trainingen en innovatie. Hiermee biedt Aviolanda een ideale vestigingsomgeving voor nationale en internationale bedrijven die actief zijn op het gebied van hoogwaardig, flexibel en complex militair en civiel vliegtuigonderhoud.

 

Bedrijven als Fokker Service Group, Boeing, Airbus, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en DutchAero Services zijn op Business Park Aviolanda actief. Ze vinden er synergie en gebruiken en ontwikkelen innovatieve technologieën op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie, bijvoorbeeld ten behoeve van de F-35 (JSF). Dit zorgt voor internationale status en voor aantrekkingskracht. 

 

Aviolanda Aerospace, dat werkt vanuit een kleine, slagvaardige organisatie (ca. 7 fte), heeft voor de komende jaren de stevige ambitie om zich definitief op de kaart te zetten als dé landelijke hotspot voor innovatieve bedrijvigheid op het gebied van hoogwaardig onderhoud aan vliegtuigen, helikopters en onderdelen. Alle activiteiten zijn gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen betrokken partijen, het organiseren van een gezamenlijke branding en het aantrekken van nieuwe bedrijven, werknemers en studenten. Niet voor niets is Aviolanda Woensdrecht één van de belangrijkste onderwerpen op de strategische agenda van de regio West-Brabant en een cluster van nationaal belang.

 

Business Park Aviolanda heeft momenteel een portefeuille van ca. 60.000 m2 BVO-gebouwen op een terrein van ca. 30 hectare. Onderdeel van de strategie is om samen met de huurders delen van het bestaande vastgoed stapsgewijs te herontwikkelen gedurende de komende jaren (15-20 projecten), met als doel dat de gebouwen voldoen aan de eisen en de wensen van de nieuwe en toekomstige klantenkring inclusief verduurzaming en de energietransitie. Een uitdagende opdracht voor de nieuwe Programmamanager Vastgoed, die wij namens Aviolanda zoeken.

 

Wat ga je doen?

Als Programmamanager krijg je een stevige en uitdagende rol. Je wordt immers verantwoordelijk voor het succesvol strategisch doorontwikkelen, uitbreiden en onderhouden van het vastgoed, de gezamenlijke faciliteiten, infrastructuur, vervoer en groenvoorziening van Business Park Aviolanda. Je zorgt ervoor dat de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie en energietransitie worden gerealiseerd, waarbij je nauw samenwerkt met je counterpart van Defensie. Zo is een van de doelen dat alle bestaande faciliteiten in 2035 energiepositief en CO2 neutraal dienen te zijn.

 

Ook zie je erop toe dat het vastgoed in optimale conditie verkeert en voldoet aan de behoeften van de huurders en gebruikers, waarmee je een goede relatie onderhoudt. In samenwerking met de directie zorg je ervoor dat het businesspark voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving, normen, safety en vergunningen. Ook heb je oog voor het verder uitbreiden van de voorzieningen op het park, al naar gelang de behoeften van de gevestigde bedrijven. Op deze manier wordt een veilige en inspirerende werkomgeving gerealiseerd, met een gezond, schoon en veilig ondernemers- en werknemersklimaat 

 

Je hebt in deze functie de rol van facilitator, aanjager en kader stellende partij, zowel intern als extern. Het is een zelfstandige rol, maar je werkt intensief samen met de Algemeen Directeur (aan wie je rechtstreeks rapporteert) en je collega’s van innovatie, business development en branding om te komen tot het succesvol bereiken van de geformuleerde doelstellingen.

 

Wat wordt gevraagd?

Minimaal beschik je over een afgeronde bacheloropleiding richting facility management of in een (technisch) bedrijfskundige richting. Dit vul je aan met zo’n 10 jaar ervaring in project- /programmamanagement, vastgoedmanagement of facility management. Het zou mooi zijn als je hierdoor beschikt over kennis van zaken als vastgoedwaardering, onderhoud, leasing en juridische aspecten alsook het beheren van de faciliteiten op het een businesspark (zoals gebouwonderhoud, beveiliging en energiebeheer). Een ideale vervolgstap dus voor een ervaren Projectleider of Facility Manager.

Je bent financieel goed onderlegd en wet- en regelgeving met betrekking tot vastgoedbeheer (zoals huurwetgeving, bouwvoorschriften en milieuvoorschriften) kent voor jou geen geheimen. Ervaring in duurzaamheids- en energietransitieprojecten zou helemaal fantastisch zijn.

Omdat je in deze rol veel samenwerkt met projectmanagers en onderaannemers, is het van belang dat je de regie voert en het werk zodanig weet te sturen dat doelstellingen worden gerealiseerd. Op een soepele wijze communiceer je daarbij met verschillende belanghebbenden, zoals gebruikers, aannemers en projectontwikkelaars. Jouw hart gaat sneller kloppen bij de mogelijkheid om maatschappelijke impact te creëren in termen van verduurzaming en innovaties. Tot slot ben zowel in de Nederlandse als Engelse taal goed onderlegd. 

 

Wat wordt geboden?

  • De salarisindicatie voor deze rol bedraagt ca. € 7.000,- bruto per maand. Nadrukkelijk vermelden we erbij dat inschaling plaats zal vinden op basis van ervaring;
  • Een leaseauto, laptop en telefoon;
  • 26 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
  • Aviolanda heeft een uitstekende pensioenregeling (ABP);
  • De mogelijkheid tot hybride werken;
  • Je komt te werken bij een ambitieuze club en binnen een zeer dynamische internationale markt.

 

Enthousiast?
Graag ontvangen we dan je cv met korte motivatie! Klik op de button solliciteren en neem contact op met Jorrit Hellemons voor meer informatie: jorrit@hellemonsrecruitment.nl (ook buiten kantoortijden bereikbaar).

 

Fokker Services Group Breaks Ground