Veel interesse voor maintenance en vliegtuigtechniek bij de TOPweek

Veel interesse voor maintenance en vliegtuigtechniek bij de TOPweek

Maandag 10 november heeft wethouder De Waal 120 leerlingen van het ZuidWestHoekcollege verwelkomd op de TOPweek in Bergen op Zoom.

De hele week zullen meer dan 1200 leerlingen van VMBO en Mavo kennis maken met techniek aan de Nobellaan in Bergen op Zoom. Het doel is jongeren te laten ervaren hoe gevarieerd techniek is door middel van workshops waaronder maintenance en vliegtuigtechniek. Techniekpromotie is belangrijk voor Woensdrecht in verband met de ontwikkelingen rondom Aviolanda, hét aerospace en maintenance cluster. Wethouder De Waal uit Woensdecht verwelkomt de leerlingen van het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht op maandag 10 november.

Regionale aanpak

De TOPweek vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het belang van techniekpromotie past perfect in het stimuleringsplan van de overheid om voldoende technische vakmensen voor de toekomst te waarborgen. Niet alleen het onderwijs, ook de ondernemers en gemeenten ondersteunen dit. Gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Roosendaal dragen financieel en organisatorisch bij aan de TOPweek.

Populair bij de scholen

Maar liefst 15 scholen uit de gehele regio West-Brabant doen deze week mee. Niet alleen het aantal, ook het niveau van de studenten is hoog: 70% volgt een mavo of theoretische leerweg. Daarnaast worden dit jaar leraren van het basisonderwijs uitgenodigd om zo  kinderen op jonge leeftijd al te interesseren voor techniek.

Studenten uit Woensdrecht

Het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht bezocht de TOPweek gisteren, met ruim 120 geïnteresseerden. Deze leerlingen, en hun medestudenten uit de regio, zijn wellicht potentiële studenten voor een vervolgstudie aan de Aircraft Maintenance & Training School, opleiding vliegtuigtechniek, in Hoogerheide.

klastopweek

Share this via