Vernieuwing Aviolandalaan succesvol afgerond

Vernieuwing Aviolandalaan succesvol afgerond

Op vrijdag 5 februari heeft burgemeester Adriaansen samen met de heer Chevalier (BPA) en de heer Verhoef (Heijmans) de laatste boom aan de Aviolandalaan in Hoogerheide geplant. Hiermee is de vernieuwing van de laan naar het Business Park Aviolanda officieel afgerond.

De oude Aviolandalaan was aan renovatie toe. Door het intensieve gebruik was het wegdek slecht geworden en de aanwezige bomen zorgden voor veel overlast. De rijbaan werd door voetgangers gebruikt wat voor gevaarlijke situaties zorgde.

Nieuwe situatie
Bij de nieuwe Aviolandalaan is een voetpad gemaakt dat van de rijbaan wordt gescheiden door een haag. Deze haag (beukenhaag) vormt samen met de zuileiken langs de rijbaan voor een statige entree tot het Businesspark. Binnen de werkzaamheden ontstond de mogelijkheid om een deel van het parkeerterrein dat al aan de laan lag te verbeteren. Hierdoor heeft dit deel van de laan een fraaie uitstraling gekregen. De verlichting is conform de duurzaamheidsdoelstellingen van Aviolanda voorzien van LED-verlichting.

Financiering
De reconstructie van de Aviolandalaan is gerealiseerd met ca. € 128.000,- aan FES-middelen (Fonds Economische Structuurverstrekking, gericht op infrastructurele werken) die het ministerie van Economische Zaken hiervoor beschikbaar heeft gesteld.

Planning
De asfalteringswerkzaamheden van de weg zijn eind vorig jaar in slechts één weekeind uitgevoerd. Overige bestratingswerkzaamheden, zoals de aansluiting op de Oude Stee en het naastliggende trottoir vonden kort daarna plaats, waarbij de rijbaan steeds vrij te gebruiken was. Ook die werkzaamheden zijn in een week uitgevoerd. De beplanting is afgelopen week aangebracht waarmee gesteld kan worden dat de reconstructie voorspoedig is verlopen.

 

boomplant aviolandalaan IMAG1068

Share this via