Vestiging StandardAero in Woensdrecht voor F-16 motorenonderhoud

Vestiging StandardAero in Woensdrecht voor F-16 motorenonderhoud

Op 26 maart is bekendgemaakt dat DutchAero Services B.V. is verkocht aan het Amerikaanse bedrijf StandardAero.

Met de vestiging in Woensdrecht erbij breidt StandardAero haar militaire netwerk uit en kan StandardAero haar klanten in Europa breed bedienen. Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) werkt met DutchAero Services samen in een publiek private samenwerking (PPS) constructie voor het onderhoud van de F-16 motor en in de toekomst naar verwachting ook de motor van de F-35.

Aantrekken werk voor derden

Het unieke van de PPS constructie is dat Defensie aan een private partij haar infrastructuur, productiemiddelen, uitrusting en gereedschappen beschikbaar stelt om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De private partij wordt zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit en levertijd van de producten. Op deze manier is het mogelijk om ook werk van derden aan te trekken om het onderhoudsproces efficiënter en uiteindelijk betaalbaar voor de klant, de Koninklijke Luchtmacht, uit te voeren in een periode dat het aantal Nederlandse F-16 motoren verder zal afnemen.

Het doel van de PPS overeenkomst is het garanderen van het huidige F-16 motorenonderhoud voor de resterende Nederlandse gebruiksperiode van de F-16. Daarnaast ondersteunt de PPS de gebiedsontwikkeling Aviolanda om luchtvaartgerelateerde activiteiten rondom de vliegbasis Woensdrecht uit te breiden.

De reactie van commodore Schevenhoven, commandant LCW op de bekendmaking van de overname: “We werken momenteel al met StandardAero samen voor het onderhoud aan de motoren van de C-130 (Hercules) en zijn blij met dit bedrijf als partner voor het F-16 en toekomstige F-35 motorenonderhoud. Dit is een goede ontwikkeling voor de werkgelegenheid en Aviolanda.”

DutchAero150326MR0120

Share this via