Vier innovatieve luchtvaartbedrijven landen op Business Park Aviolanda

Vier innovatieve luchtvaartbedrijven landen op Business Park Aviolanda

Bedrijfshal De Spirit als broedplaats voor de aerospace en maintenance sector in Brabant.

Business Park Aviolanda verwelkomt vier bedrijven in een nieuw te bouwen bedrijfshal. Vorig jaar opende het business center ‘De Pionier’ zijn deuren, dit jaar komt daar bedrijfshal ‘De Spirit’ bij. De bedrijfshal, met vijf beschikbare bedrijfsunits, maakt het mogelijk voor meerdere luchtvaartgebonden bedrijven om zich te vestigen en verder te ontwikkelen.

Cluster- en vastgoedontwikkeling
“Business Park Aviolanda bouwt actief aan de ontwikkeling van clusters, zoals die van composietenonderhoud en UAV’s (onbemand vliegen). Vanuit deze clusters ontstaat er vraag naar vastgoedontwikkeling zoals De Spirit”, aldus Rob Sturm, directeur Business Park Aviolanda. “Het is mooi om te zien dat we deze nieuwe huurders, door deze aanpak, aan ons business park en aan Woensdrecht hebben weten te binden”.
“We zien de voordelen van de clusterontwikkeling terug tijdens de eerste besprekingen met de nieuwe huurders, die meteen samenwerking met elkaar zochten”, aldus Rob Sturm. De nieuwe bedrijven worden daarom ook lid van de Aviolanda Business Club. Deze businessclub is in 2013 opgericht ten behoeve van het netwerk van bedrijven, dat actief is op het Business Park. Een aantal keer per jaar organiseert de Aviolanda Business Club bijeenkomsten over actuele thema’s in de luchtvaartgeboden industrie.

Duurzaam
Ook met duurzaamheidsaspecten is rekening gehouden. De Spirit wordt voorzien van zonnepanelen en regenwater zal opnieuw worden geïnfiltreerd in de bodem. Alle units worden bovendien voorzien van energiezuinige verlichting.

Topfaciliteiten
Business Park Aviolanda biedt diverse topfaciliteiten zoals landingsbaan, parkmanagement, verkeersleiding, trainings- en simulatieruimten, hangaars en internationale kwaliteitserkenningen. Kortom, de ideale vestigingslocatie voor luchtvaart gerelateerde bedrijven.

spirit2

Share this via