Vliegbasis verzorgt techniekles op basisscholen in de regio

Vliegbasis verzorgt techniekles op basisscholen in de regio

Als grote technische werkgever en opleider in de regio, promoot vliegbasis Woensdrecht techniek in het basisonderwijs. Op donderdag 14 januari gaat het drie jaar durende onderwijsproject ‘zweven en vliegen’ van start op basisschool Klim-op in Hoogerheide. De vliegbasis hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan het grote arbeidstekort in de techniek sector.

In samenwerking met onderwijsontwikkelaar ‘Creative Kids Concepts’ maakte de vliegbasis een uitdagend lespakket voor groep 7 en 8 over luchtvaart en techniek. Alle basisscholen in de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht kunnen via www.mainsupportbase.nl een gratis gastles aanvragen. Burgemeester Steven Adriaanse, Wethouder Onderwijs Lars van der Beek en Commandant vliegbasis Kolonel De Boer zijn aanwezig bij de aftrap van het project.

Vliegbasis Woensdrecht is de Main Support Base van de Koninklijke Luchtmacht. Ruim 900 technische personeelsleden zijn hier werkzaam om onder andere het onderhoud, communicatienetwerk en de (technische) opleidingen van de luchtmacht te verzorgen. Het onderwijsproject is een initiatief van de grote technische werkgevers uit de regio om scholieren te enthousiasmeren voor de techniek.

Zowel landelijk als regionaal is een groot tekort aan technici. Het sectorplan West-Brabant, 2015 schrijft: “Nu de economie aantrekt, is er reden tot zorg over de beschikbaarheid van personeel, mede omdat de vergrijzing leidt tot vertrek van ervaren personeel. De instroom van het onderwijs is onvoldoende voor de regio, om in deze vervangingsvraag te voorzien.”

Leerlingen in de weer ter promotie van de techniekles

Leerlingen in de weer ter promotie van de techniekles

Share this via