Vliegbasis Woensdrecht voldoet aan Militaire Luchtvaarteisen

Vliegbasis Woensdrecht voldoet aan Militaire Luchtvaarteisen

Op 21 januari heeft de Directeur Militaire Luchtvaart Autoriteit(MLA), kolonel Pellemans, twee certificaten voor de luchthaven en de luchtverkeersleidingsdiensten overhandigd aan de commandantKoninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) Vliegbasis Woensdrecht, kolonel de Boer.

Met de oprichting van de MLA in 2005 is gestart met het verder ontwikkelen en inrichten van een systeem van toezicht op de gehele militaire luchtvaart. Dit wordt ook wel het zogehetenMilitary Total Aviation System (MTAS) genoemd. De normen die zijn vastgesteld voor dit militaire TAS is beschreven in de vorm van Militaire Luchtvaart Eisen (MLE’s). Bij het vaststellen van de militaire luchtvaarteisen, is gekeken naar de civiele regelgeving en daar waar mogelijk toegepast binnen de militaire kaders.

Militaire Luchtvaart Eisen

Voor militaire luchthavens heeft dit in 2011 geleid tot het invoeren van twee militaire luchtvaarteisen op het gebied van Luchthavens en Luchtverkeersleidingsdiensten. Als eerste de Militaire Luchtvaart Eis (MLE) voor de militaire luchthavens, welke normen stelt aan de inrichting, uitrusting en gebruik van militaire luchthavens.
Daarnaast is als tweede de MLE voor de militaire luchtverkeersdienstverlening ingevoerd. Deze eis stelt kortgezegd normen voor de verkeersleiders en anderen die informatie verstrekken aan luchtvarenden.

Vliegbasis Woensdrecht heeft met het ontvangen van de certificaten niet alleen aangetoond, dat zij voldoet aan de gestelde eisen maar ook dat zij in staat is om blijvend naar een hoger veiligheidsniveau te blijven streven. Hiermee is de militaire luchthaven in staat om een nog sterkere partner te zijn voor gebruikers, zoals LCW en Business Park Aviolanda.

MLA4

Share this via